Електрическите модели на Husqvarna за 2018-та година – удоволствие в градски и горски условия

електрически велосипед Husqvarna

На 21.11.2017-та година, компанията Pexco представи официално своите първи електрически и обикновени велосипеди на тяхното “Let’s Get Started Tour 2018” в Хамбург. Немската компания, бивш собственик и мениджър на някои популярни марки е-байкове, обяви, че от следващата година ще представлява Husqvarna, Raymon и R2R.

 

Husqvarna са доста силни в мото-индустрията, което означава, че и велосипедите им ще бъдат с много високо качество. Рамките, които използват са обработени с Gravity Casting технологията, която се използва при мотоциклетите. Резултатът е изключително стабилни и устойчиви компоненти. Сърцето на електрическите велосипеди Husqvarna е мотора Shimano Steps E6000/E8000, в комплект с батерия, поставена на рамката или на багажника, според модела. Двигателите Е6000 са поставени основно на Cross, Crosstourer, Light Tourer, или Gran City рамките. Колоездачът може да избира между три режима на спомагане: Eco (70%), Normal (150%) и High (230%). Управлението на компютъра е върху кормилото. С настоящия ъпдейт на системата Shimano Steps, употребата на велосипеди с нея се разширява. Освен на асфалт, те могат да бъдат използвани и за лек офроуд. Изборът е изцяло на водача. Новия фърмуеър вече е наличен и, благодарение на него, динамиката на управление е подобрена. Долната тръба на рамката е подсилена, а в някои от моделите, батерията е вградена в нея. Моторът Shimano Steps E8000 е комбиниран с компоненти Shimano XT и дерайльор с технология Shadow+. При някои модели, системата Shimano XT Di2 предлага по-бързо превключване на предавките.

Батерията на велосипедите Husqvarna e напълно иновативна. Така наречената „Linkage Battery“ разполага с шест клетки и общ капацитет 500 Вт/ч. Чрез специални конектори, тя може да се побере в още по-тесни отвори, и така долната тръба не е прекомерно широка. Това означава по-голяма устойчивост, по-плавни движения и по-прецизно управление.

Ето и информация за всички категории електрически велосипеди Husqvarna:

Husqvarna Cross Mountain

електрическо колело Husqvarna
Husqvarna Mountain Cross 5

Велосипедите от тази серия за подходящи, и за разходка, и за преминаване по непроходимо стръмни пътеки. MC7, MC6 и MC5 разполагат с мощния двигател Shimano Steps E8000, a използваните гуми са с размер 27.5+. Геометрията на алуминиевата крос кънтри рамка е спортна и благодарение на нея колелото се движи приятно в горски терени. Късия заден триъгълник също спомага за това поведение на велосипеда. Топ моделът MC7 разполага и със системата Shimano Di2.

Husqvarna LightCross 27.5 и LightCross 29

електрическо колело Husqvarna
Husqvarna Light Cross 5

Тези модели, както си личи по имената им, са с размер на гумите 27.5/27.5+ и 29“. Твърдаци са и предоставят спортно управление върху по-леки терени. Идеални са за черни пътища. Останалото върши мотора Shimano Steps E8000.

Husqvarna Crosstourer

електрическо колело Husqvana
Husqvarna Cross Tourer 2

Двата модела Crosstourer ще представляват интерес за пътешествениците, или за тези, които не обичат да карат по развалени или горски пътища. Налични са мъжка и дамска версия, еквиваленти на популярната cross категория. Тези модели са оборудвани с двигатели на Shimano от серията Е6000. Очаква се тези модели да играят централна роля в cross нишата, през следващите години.

Husqvarna Light Tourer

електрическо колело Husqvana
Husqvarna Light Tourer 4

Моделите от тази серия са подходящи за гладки горски, или градски алеи, за да се разходим, или придвижим до дома. Оборудвани са с пълен комплект багажници и светлини, а също така и с 28-цолови гуми. Еквивалентни са на класическите trekking категории, предоставящи максимален комфорт. В тази категория моделите са общо пет: LT4, LT3, LT2 (в два цвята) и LT1. Всички те имат мъжка и дамска версия на рамката.

Husqvarna Grand Tourer

електрическо колело Husqvana
Husqvarna Gran Tourer 6

Ако харесвате класическите trekking модели, но искате малко по-спортна геометрия, управление и преживяване, тази серия е за вас. Размера на гумите 27.5+ предоставя удоволствие, стабилност и сигурност докато управлявате на по-груб терен. И двата модела Grand Tourer имат мъжка и дамска версия, и двете оборудвани с двигател Shimano Steps E8000 и полу интегрирана в долната тръба батерия.

Husqvarna Gran City

електрическо колело Husqvana
Husqvarna Gran City 7

Линията Gran City предоставя максимален комфорт по улиците на градския трафик. Двигателят Shimano Steps E6000 е идеален за този тип велосипеди. Скоростната система Shimano Nexus 8, разполагаща с 8 скорости, вградени в задната главина, увеличават чувството за комфорти и допълват спортното поведение на колелото. Голям плюс за градското придвижване е и по-дългото разстояние между предната и задната гума.

 

За финал, ще кажем, че цените на електрически модели на Husqvarna започчват на цени от 2500 евро.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела