Всяка трета нова продажба на велосипеди ще бъда на електрически

електрически велосипеди продажби

За първи път в Германия през 2015 г. са продадени повече от половин милион електрически велосипеди. Това обяви наскоро ръководителят на Bosch Ebike Systems. Според последните прогнози през изминалата година са продадени 520 000 електрически колелета в Германия. Проучванията показват, че до 2023 г. продажбите в Европа на такъв тип велосипеди ще се утроят, а в световен мащаб се очаква увеличение от 27 %.

 

Положителната прогноза на Bosch

 

Ръководителят на отдела за продукти в Bosch Ebike Systems Claus Fleischer споделя: „Ние се развиваме двойно по-бързо, оставаме уверени, че потенциалът е огромен в средносрочен план, и откриваме, че всеки трети наскоро продаден велосипед в Централна Европа е електрически“. За много хора електрическите колелета са нещо повече от начин на придвижване. Този вид велосипеди бързо се превръща в лайфстайл продукт. Особено внимание в момента се обръща към развитие на спортните велосипеди. Образно казано електрическият „попътен вятър“ става все по-популярен при планинските колоездачи.

 

Търговско и политическо измерение

 

Ако погледнем към транспортната политика, се забелязва нарастващото значение на електрическата мобилност на две колелета. Признато е, че електрическите велосипеди са една ефикасна и с нулеви вредни емисии мобилност. В този ред на мисли електро- задвижването може да спомогне за постигане на по-икономически и екологично устойчиви ежедневни цели.

Bosch Еbike Systems си е поставила за цел утвърждаване на електрическите велосипеди в световен мащаб. Мотивацията на фирмата е да развива иновативни бъдещи проекти, с което да се превърне в лидер на световния пазар за електрически велосипеди.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

иновативни идеи за велосипедни светлини