Батериите на електрическите велосипеди имат по-дълъг живот от очакваното

батерия на електрическо колело

ADAC подлагат на стрес тест много батерии за електрически велосипеди, а резултатът е изненадващ – немският автомобилен клуб открива, че животът на батериите на тестовите велосипеди е по-дълъг дори отколкото гарантира производителя.

 

Повече цикли на зареждане от обещаното

 

Батериите на електрически велосипеди на Bosch били 1515 пъти напълно изтощени и след това заредени. След това те им притежавали само 30 процента от първоначалния си капацитет и поради това били трудно използваеми. В ADAC  изчислили, че това е достатъчно колоездачите на електрически велосипеди да изминат 57 000 км. Изчислено е, че продуктът при 661 цикъла (при пълно зареждане), батерията има около 80 процента от първоначалния си капацитет. От Bosch обещават до 500 пълни цикъла на зареждане до достигане на лимита от 80 процента. С батерията на Samsung този 80-процентов лимит не може да бъде достигнат след 500 цикъла на зареждане, но дори и това е един много добър резултат.

 

Правилното използване увеличава живота на батериите

 

Потребителят може да определи колко ориентировъчно ще бъде животът на батерията на електрическия му велосипед в зависимост от това как се грижи за нея. На първо място, той трябва да внимава да не презарежда батерията, ако тя е малко изтощена, тъй като текущата памет се изразходва по-бързо. Хубаво е да се отбележи, че батерията с литиево-йонна технология остарява не само при всяко зареждане и изтощаване, но и когато не се използва. Най-добре е батерията да се съхранява наполовина заредена и на хладно място.

 

На сайта www.adac.de може да откриете повече подробности за теста и съветите за батериите на електрически велосипеди.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

bosch,батерия, мотор, електрическо колело
продажба електрическо колело