Diamant изпреварват времето със своите иновации за 2021

електрическо колело Diamant
2021 Diamant Juna Deluxe+

Лятото е почти преполовено. Носенето на маски е все още на дневен ред на определени места. Много охра обаче не само че карат своите велосипеди повече от преди, ами и купуват нови. В резултат на това, складовете на производителите започват да се опразват бързо и тази-годишните модели са на изчерпване. Затова и първите иновации за 2021-ва година се появяват малко по-рано от обичайното. Diamant са един от първите производители на електрически велосипеди, които предприемат тази стъпка. Двата модела Juna+ и Beryll+ са първите, които получават нови екстри от немската компания, за която знаем, че градските колела са приоритет.

И двата велосипеда говорят за това, какво може да се очаква от Diamant за в бъдеще. От една страна компанията реагира на тенденцията на по-големите батерии в бранша, затова батериите с капацитет 300 Wh са премахнати като опция при закупуване. Или поне при Juna+ и Beryll+. Вероятно тази стъпка е съобразена и с интересите на потребителите. Всички искат да изминават малко повече километри с едно презареждане. 300-ватчасовата батерия предлагаше максимален преход от 75 км, които невинаги са достатъчни. От друга страна, компанията продължава тенденцията на леко покачване на цените на своите велосипеди. Съответно двата споменати модела са малко по-скъпи от тези, произведени за 2020-а година.

Новият Diamant Juna+ изглежда наистина добре. Със своите тънки тръби и грациозната рамка като за електрически велосипед, моделът е флагман на компанията вече години наред. Леките пастелни тонове, в комбинация с кожените ръкохватки и седалка, декоративните елементи на батерията хващат окото веднага. А като споменахме за цветовете, Diamant залагат на нов акцент при тях. Белият и зеленият цвят остават, но черното заменя бежовото като трети предлаган цвят. През следващата година саксонците свиват изборът до две версии на Juna+. Единият вариант ще бъде с 400 Wh батерия и 9-скоростна система от Shimano. С този вариант 100 км преход ще бъде напълно реален. Ако желаете да сте на пътя още повече километри, вашият избор е Juna Deluxe+. Батерията тук е 500 Wh, a предавките са 8 и са вградени в задната главина Shimano. И при двете разновидности използваният двигател е Bosch Active Line Plus. Той е централно поставен и помага на водача до 25 км/ч. Дисплеят Bosch Purion затваря кръга на Bosch оборудването. Останалото по дизайна на велосипеда е с цел по-добро поведение в града. Гумите са Schwalbe, оцветени и със защита против спукване. Алуминиевият преден багажник завършва идеалната градска линия на Juna+.

Новият Diamant Beryll+ за 2021-ва година изглежда малко по-спортен от предшественика си. Low Step рамката е подходяща за градския трафик, както и за по-дълги преходи. Комфортът на Diamant Beryll+ идва от различни важни детайли, част от които са седалковото колче с пружина в него, хидравличните дискови спирачки oт Shimano и амортисьорната вилка с ход 50 мм. Range Boost опцията обещава допълнителни приятни емоции. От Diamant фабрично са снабдили Beryll+ с възможност за добавяне на втора батерия. Ако имате желание да стигнете по-далеч с любимото колело, просто монтирате втори енергиен източник на него. А иначе, 500-ватчавовата Bosch PoweTube си е вградена в рамката. С добавяне на още 500 Wh изминатото разстояние автоматично се удвоява. Важно е дългите преходи да се осъществяват с възможно най-малко поддръжка. Затова Diamant са поставили на Beryll задна главина с 8 вградени предавки, а при Esprit+ версията – и карбонов ремък.

Както споменахме и в началото на статията, Diamant и тази година вдигат леко цените на своите модели. Цената на Beryll Deluxe+ започва от 2899€. Beryll Esprit+ ще може да за закупи на цени от 3099€ нагоре. Juna+ e с цена 2699€ за версията с по-малката батерия. Най-евтиният Juna Deluxe+ ще струва 2999€.

електрическо колело Diamant
2021 Diamant Beryll+

По думите на производителя, моделите за 2021-ва ще бъдат налични в края на този месец, или началото на август.

 


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди trek
електрически колела