Cube Acid 240 – електрически велосипед за юноши

Децата заслужават само най-доброто. Под това мото Cube създадоха свой модел планинско електрическо колело за млади колоездачи. Рамката е пригодена за юноши, а двигателят и компонентите са Bosch. Cube Acid 240 Hybrid е само един от акцентите при иновациите за 2019-та година на компанията. „Опитът на нашите инженери, заедно със специалните препоръки на невероятните Bosch, сътвориха елегантна алуминиева рамка, към която двигателят и полу интегрираната батерия заемат оптимална позиция. Това помага не само за по-добро управление, но и за изчистената визия.“ Казват от баварския производител и допълват: „Ние не следваме тенденция, ние произвеждаме качество“.

Cube Acid 240 Hybrid
Cube Acid 240 Hybrid

Създаването на детски електрически велосипед е истинско предизвикателство пред Cube, защото това е не просто смалена версия на модел за възрастни. Макар че Аcid 240 Hybrid си има свой по-голям брат, наречен Acid Hybrid, мъникът отговаря на специални изисквания и препоръки откъм дизайн и технологии. Така че, спокойно може да се каже, че Cube Acid 240 е един модел с напълно нов дизайн, съобразен със специфичната детска геометрия и с нуждите на малките колоездачи, за да могат и те да усетят приятния полъх на вятъра и удоволствието да стигнат до нови и необятни до сега терени.

Окомплектовката на Cube Acid 240 Hybrid е подобна на модела за възрастни. Електромоторът е Bosch от серията Active Line, компютърът е Purion, а батерията – 400 Wh, съобразена с по-ниското тегло на колоездачите. В хармония с двигателя Bosch работи и 9-скоростната система на Shimano. Вилката Suntour XCT JR прави всички пътеки да се усещат равни. Други добри решения на инженерите са: колчето за седалка с диаметър 30.9 мм, вътрешно прекараните жила и маркучи, както и място за лесен монтаж на степенка. С теглото си от 18.4 кг, юношеският Cube Acid 240 Hybrid е прилично лек и се управлява лесно от младите колоездачи.

С този модел Cube стават поредния производител на детски електрически колелета. Вече ви показахме нашите видео репортажи от изложението Eвро Байк 2019, където KTM и Haibike също представиха своите детски модели за следващата година.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела