Concept Dynamic Cargo се превърна в Cube Trike Hybrid

Acer ebii

След по-малко от две години настъпи моментът! Това, което производителят на автомобили BMW представиха през юли 2021 като „Concept Dynamic Cargo” се появи на бял свят под името Trike Hybrid на марката Cube. Преди почти месец седмици Cube го представиха публично и обявиха, че може би ще бъде на пазара през третата четвърт на тази година.

Първоначално BMW и Cube работят по модела. След това обаче доказалия се производител във вело средите хваща нещата в свои ръце. Резултатът е две версии – семейна и товарна. Според Cube първият вариант е насочен към семействата и техните нужди. Той предлага възможности да се транспортират до две деца. Но може да се постави и само една седалка. В този случай ще остане повече място за покупките от магазина. От предоставените снимки, виждаме, че „кутията“ разполага и с покрив, който ще предпази пътниците и товара от дъжд, вятър и слънце.

cube trike
Cube Trike Hybrid в семейна версия

Ако нуждите ни са по-скоро да превозваме багажи, или пък домашния си любимец например, то нашият вариант е карго версията. Според първоначалните данни, той трябваше да може да „носи“ до 60 кг товар, но в официалната информация се оказа, че товарното пространство ще издържа до 50 кг.

Двете версии на Cube Trike Hybrid са базирани на идентична рамка, в която е вграден разработен от компанията механизъм за наклоняване настрани. Cube използват пивотна ос за връзка между задната и предната част на рамката. Очаквано, от компанията залагат на електрическата система на Bosch. Двигателят е Cargo Line и, разбира се, със новата смарт система. Той разполага с 85 Nm максимален въртящ момент. Долната тръба на рамката е достатъчно голяма, за да побере спокойно батерия с капацитет 750 Wh.

Тъй като рамката ще бъде само в един размер, то компонентите, които ще ни помогнат да настроим позицията си на седене са от изключителна важност. Височината на седалката, ъгълът и дължината на лапата подлежат на настройка. Амортисьорната вилка също добавя още малко комфорт при карането. Тя ще се предлага стандартно при всички версии. Като допълнителни екстри ще се предлагат преден багажник и чанта, отговаряща на цвета на рамката. И двете неща биха били доста удобни за ежедневната употреба на триколката. Как да разпределим багажа ще зависи от нас. Зададената максимална товароносимост на велосипеда е 220 кг, като самият той тежи 75. Предният багажник може да носи до 20 кг. Имаме и товарен отсег, който издържа до 50 кг, а за нас остават 75 кг. Май трябва да започнем да си броим калориите, за да се впишем за модела.

По отношение на цената – тя е очаквана. 14 000 лв за фамилната версия и 13 000 за товарната. Семейният вариант може да бъде в един от трите цвята – бял, светло син и сив. Докато товарният се предлага само в тъмен антрацит.

 

За финал споделяме и обичайните технически данни:

· Варианти: Trike Family Hybrid 750 и Trike Cargo Hybrid 750

· Рамка: Алуминиева, универсален размер

· Двигател: Bosch Cargo Line

· Батерия: Bosch PowerTube 750

· Дисплей: Bosch Kiox 300

· Контролер: Bosch LED Remote

· Задвижване: Enviolo Cargo

· Вилка: SR Suntour Mobie 34 Cargo

· Спирачки: Tektro Auriga Twin+ HD-E745

· Преден багажник: 20 кг

· Багажно отделение: 50 кг

· Тегло на велосипеда: 75 кг

· Максимална товароносимост: 220 кг


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

eBike Flow
ел байк Specialized
електрическо колело Acer