Carbo – малък, лек и сгъваем градски електрически велосипед

Carbo Foldable City E-bike
Carbo

Рядко минава седмица без да се появи някой нов и интересен модел електрически велосипед. Е-байк индустрията е във вихъра си,а в края на 2018-та година иновативните модели и успешните стартъп кампании никнат като гъби. Рядко са тези, които се прицелват в сегмента на леките и градски електрически колелета, но въпреки това там виждаме наистина интересни и креативни модели.

Поредната успешна кампания за набиране на средства идва от Канада. Тяхното бебе се нарича Carbo и то наистина може да се нарече "бебе", защото е малко и компактно, а балгодарение на изцяло карбоновата си рамка, тежи само 12.9 кг. Carbo може да е дребен, но амбициите му са големи. Според производителите му, ще доставя достатъчно количество забава на собственика си. Освен всичко и ще се гордее с емблемата за „най-лекото сгъваемо електрическо колело в света“. С него може да се отиде навсякъде, защото е маневрен, проходим и се сгъва бързо. При електрическите компоненти също не е правен никакъв компромис. В задната капла е поставен 250-ватов, безчетков мотор-главина Bafang. Той може да поддържа скорост до 25 км/ч. Според усилието, което водачът прилага, максималния пробег с едно зареждане на батерията варира между 20 и 65 км. Самата батерия е произведена от Samsung и се поставя в седалковата тръба. Капацитетът ѝ е 260 Wh, като може да се зарежда поставена или отстранена от велосипеда. Под седалката има изведен USB порт, в който може да се зареди телефон, или друг малък уред. Механизмът за сгъване е направен така, че само за 10 секунди Carbo става с размерите на пазарска чанта, за да може да бъде лесно транспортиран във влак, поставен под бюрото, или пък скрит в ъгъла на малката стая.

Carbo
Carbo Folding

Базовата версия на Carbo, която е с една предавка ще струва 1000 €. За модел със седем скорости се доплаща малко над това. Срещу известно допълнително заплащане могат да се поръчат хидарвлични дискови спирачки, както и по-мощен 350-ватов мотор. Планирания старт на производството му е около месец април на 2019-та година.

Carbo
Carbo Details

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела