Brose извадиха на показ своя нов двигател за електрически велосипеди Drive C

Brose Drive C

Немската компания Brose разраства своето семейство от специализирани двигатели за електрически велосипеди. С идването на пролетта, когато на пазара излизат новите модели е-байкове, ще могат да се видят и първите колелета с новия електро мотор Brose Drive C. „С“ в името му идва от „City”, което означава, че той е предназначен специално за градския сегмент.

При разработването на Brose Drive C са взети предвид типичните за градското колоездене потребности – бързо ускорение и спонтанни реакции при опасни ситуации в градския трафик. Потребителите на произведения в Берлин електрически двигател ще получават почти тройно по-голяма сила от тази, която самите те прилагат с краката си. Drive C по-скоро ще е от полза в моментите, в които колоездачът има нужда от по-голямо подпомагане, отколкото да е постоянен източник на сила по време на колоезденето. Тоест, той ще спомага за по-равномерно и хармонично движение из града.

Brose Drive C carbon belt system
Brose Drive C

Максималният му въртящ момент е 50 Nm, който е наличен и при нисък и при висок каданс. Според различните режими, помощта му може да достигне до 280% от нормалното усилие на колоездача. Drive C ще се поставя централно, като може да бъде под всякакъв градус и това го прави подходящ за всякакъв тип рамки. Благодарение на ремъка с карбоново подсилване, двигателят е изключително тих. Разполага и с механизъм, при който след изтощаване на батерията зъбното колело се освобождава от основното задвижване и колелото може да се кара като нормално – без съпротивление от двигателя. Налична е и помощ при бутане с до 6 км/ч.

“Brose Drive C e внимателно разработен, според нуждите на градските колоездачи. Той не предлага висок въртящ момент, но с него преходите могат да бъдат по-продължителни“ – казва Хорст Шустер, директор маркетинг и продажби на Brose Drive Technology.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела