Bosch 2020: нови батерии за електрически велосипеди – PowerTube 625 и PowerTube 400

Bosch PowerTube 625
Bosch PowerTube 625

Батериите за електрически велосипеди на Bosch трябва да отговарят на три основни критерия: трябва да са компактни, леки и мощни. Вместо да създадат една батерия - за много дълги преходи, която в същото време пък би била прекалено тежка за ежедневна употреба, от Bosch предприеха умен ход и представиха два нови модела, всеки от които с различна цел.

Bosch PowerTube 625 Horizontal
Bosch PowerTube 625

Първата от тях и по-интересна е PowerTube с 625 Wh. Понеже единия от основните приоритети на немската компания е компактността и възможността за комбинации на батериите, при желание, някои модели велосипеди ще могат да бъдат поръчвани с две батерии, което означава 1250 Wh. “Предлагайки на електрическия колоездач нови функции и възможности, както и повече мощност – нещо, което правим с новата Performance Line CX например, то ще трябва да предложим и по-дълъг преход с едно зареждане. Точно това правим с PowerTube 625”, казва Клаус Флийшер – мениджър и директор в Bosch eBike Systems. PowerTube 625 е създадена за колоездачи, които обичат да карат своите е-байкове в планината, или пък на по-дълги дистанции по пътя. Размерите ѝ са компактни – 416 х 84 х 65 мм, и тежи 3.5 кг. Това я прави също толкова удобна за поставяне на различни позиции в рамката, колкото и по-малките ѝ събратя. Някои може да притеснят за времето за зареждане на батерията, но от Bosch обещават, че с бързо зарядно устройство се зарежда на 50% за час и половина. Пълното зареждане трябва да продължи не повече от 4 часа. PowerTube 625, в комбинация с още една батерия е идеална окомплектовка за електрическо товарно колело.

Bosch PowerTube 400
Bosch PowerTube 400

Bosch PowerTube 400 е създадена за градски електрически велосипеди. Тя също е съвсем нов продукт в портфолиото на немската компания. Шикозната батерия с минималистични размери 349 х 84 х 65 мм предоставя достатъчно енергия за дневни градски преходи, или кратки екскурзии извън градската среда. Тя тежи окло 2.9 кг и също може да бъде комбинирана с други батерии, или заменяна с по-голяма.

С трите батерии за вграждане от Bosch eBike Systems ще покрият нуждите на всички типове велосипеди на повечето производители за 2020-та година и напред. С новите PowerTube 400 и PowerTube 625, както и с използваната вече повече от 2 години PowerTube 500, от Bosch имат решение за всеки един велосипед. Батериите могат да бъдат поставени хоризонтално, или вертикално – това също улеснява доста вело производителите и могат да бъдат така позиционирани, че да се махат само с две движения. Разбира се, те си имат и защита, която ги предпазва от случайно падане. Повечето имат възможност да бъдат комбинирани с друга батерия на немския производител.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела