Bosch Nyon - компютър за електрически велосипед

Всичко в едно

Bosch Nyon – първия вело-компютър, обединяващ всичко в едно. Nyon е повече от бордови компютър за електрически велосипеди. Той предлага връзка от ново поколение - между е-байка и онлайн портал или приложение за смартфон. Като част от интелигентна система, той ще ви помогне в избирането на маршрута, ще е до вас през цялото време на колоезденето, а накрая ще ъплоудне и анализира вашата активност.


Като ваш партньор по време на колоездене, Nyon ви помага в избора между режимите на каране. Спортно или лежерно: лесно ще изберете, кой е най-подходящия за вас. Можете да променяте режимите, според индивидуалния ви стил на каране, благодарение на допълнителна премиум функция. Компютърът прави пълен обзор на показателите, като скорост, дистанция, състояние на батерията и други. Налична е и функцията, която препоръчва смяна на скоростите. Всичката тази информация, само с един поглед. Можете да си настроите интерфейса на компютъра, според вашето желание. Разполагате с 30 различни опции и три дизайна.

Като ваш удобен навигатор, с Nyon можете да планирате маршрутите си, независимо дали директно на него, или чрез мобилното приложение. Ваш е изборът, дали да карате по най-бързия, или по най-интересния път. Ако сте фен на електрическите планински велосипеди, ще ви бъде предложен и маршрут с основно черни пътища. За притежателите на S-pedelec моделите има опция и за най-кратък път. В навигацията можете да добавите домашен или служебен адрес. Така с едно докосване Nyon ще ви отведе до там, избирайки най-краткия възможен път. 8-те GB памет е достатъчна за карти и маршрути. Навигацията работи и с пълна памет. Можете да изпратите набелязания маршрут на смартфона си чрез Bluetooth.

Като ваш фитнес помощник, Nyon ще ви помага, независимо дали тренирате за състезание или карате за здраве. Той ще ви информира и мотивира, предлагайки ви нужната информация в реално време. Показва силата ви на педалиране, и изчислява изразходените сила и енергия. За още по-точни данни, можете да си поставите нагръден колан, отчитащ пулса. След каране, проверете колко ефективна е била тренировката в онлайн портала ebike-connect.com.

Със своите смартфон функции, Nyon ви предоставя възможност да модифицирате дизайна на екрана според вашите желания. Свързвате лесно телефона си към приложението eBike Connect, за да виждате допълнителни функции, и по ваше желание – платени такива. Nyon може да служи като зарядна станция за вашите устройства. Неговият micro USB интерфейс, освен за зареждане, служи и за сваляне на диагностични данни по време на обслужване на велосипеда. При получаване на SMS по време на колоездене, ще виждате съобщение, което можете да прочетете, само ако спрете. Винаги получавате най-важната информация, без да премахвате ръцете си от кормилото, а смартфона ви си седи в джоба. Чрез Nyon, лесно можете да свържете вашия е-байк със смартфона си, или персоналния си компютър. Връзката с телефон става чрез Bluetooth връзка, или с приложението eBike Connect. За връзка с вашия компютър или таблет, можете да използвате eBike Connect портала. Информацията се трансферира чрез WLAN.

Bosch Purion Computer

Компютърът за електрически велосипеди Nyon разполага с някои интересни функции, като:

 

· Интуитивна промяна на маршрута на навигацията и промяна на точките с метода Drag & Drop.

· Прецизно показване на надморската височина – полезна функция за практикуващите планинско колоездене.

· Топографско изчисляване на оставащия преход, спрямо наличната енергия в батерията.

· Обилна статистическа информация на дисплея. Информация за изминати километри, средна скорост, изразходени калории и сравнение с показателите от предходния месец.

 

След последният софтуерен ъпдейт Nyon вече разполага и с някои новости:

 

· Качеството на навигиране и картите е оптимизирано и подобрено.

· Добравена е нова – qwerty клавиатура, за по-лесно въвеждане на текст.

· Предварително показване на денивелацията на вашия маршрут, за да настроите по-добре Bosch системата.

· Още по-детайлна информация относно консумацията на ток.