Bosch през 2020: Нов хъб за смартфони, работещ с приложението COBI.Bike

Bosch e-Bike Hub
Bosch e-Bike Hub

От Bosch най-накрая дръпнаха завесата и разкриха новостите около това, което престои да пуснат през 2020-та година. Има доста с какво да се похвалят, и затова в следващите ни статии ще стане въпрос именно за това. След успешното начало на приложението за смартфони Cobi, Bosch представиха и новия си хъб за смартфони, който ще е достъпен за още повече водачи на електрически велосипеди. Той ще бъде универсално устройство, поставено на кормилото на колелото. Заради интелигентната връзка между контролния център и проложението COBI.Bike, водачите ще имат връзка с оналйн света докато колоездят. Връзката между колоездача и интернет е една от основните теми по която от Bosch приоритетно работят. Затова и собствениците на електрически велосипеди могат да очакват доста нови продукти в тази насока.

Какви са предимствата на това да си свързан с интернет докато караш своя велосипед? Освен функциите, които имат и нормалните дисплеи за е-байкове, тук може да се използват навигация, фитнес функция, и дори да провеждате телефонни разговори. Да не забравяме, че чрез устройството ще имате директна връзка с други приложения, като Strava и Komoot. Новият хъб на Bosch ще работи, дори и да си забравите мобилния телефон у дома. Той разполага с малък дисплей, на който се вижда основната информация. „Кухненски утреди, автомобили, градински косачки: Интернет управляемите неща отдавна влязоха в домакинствата ни. Затова и връзката между велосипеда и интернет е приоритетна тема за близкото бъдеще. Това е особено важно за електрическите велосипеди. Именно тази връзка ще предостави почти безгранични възмоности занапред. Вече работим по други проблемни теми, които ще се появят евентуално утре. Затова и разработката на този хъб бе от толкова голямо значение за нас.“, ентусиазирано казва Клаус Флийшер – главен изпълнителен директор на Bosch eBike Systems по време на презентация на новостите на компанията пред медиите в Щутгарт.

Хъбът е изключително лесен за използване. Просто щраквате телефона към него, стартирате апликейшъна COBI.Bike и започвате да карате. Собствениците на iPhone ще трябва да използват специална приставка, която позволява прикрепянето към хъба и зареждането на телефона. Възможно е и гласово управление, за да сте концентрирани към пътната обстановка и ръцете ви да са на кормилото през цялото време. Захранването му идва чрез USB директно от батерията. Оторизираните сервизи ще могат да правят диагностика на системата и да заредят евентуални ъпдейти.

Няма начин да не се появи и въпросът „С кои електрически велосипеди е съвместим новия хъб на Bosch?” Той ще работи с всички колелета с двигатели Active Line и Active Line Plus, модели 2018-та година и по-новите от тях. Моделите за 2020-та година с мотори от сериите Performance Line, Performance Line CX и Cargo Line с лека доработка също ще бъдат пригодени. Bosch хъба няма да е съвместим с двигателите от сериите Cargo Line Speed и Performance Line Speed, както и с модели, които са оборудвани с Bosch eBike ABS, eShift, или eSuspension.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела