Bosch добавят нови функции на дисплеите за електрически велосипеди Nyon, KioX и COBI

Cobi.BiKE

През последните дни от Bosch публикуваха няколко ъпдейти на своите приложения и дисплеи. Ние днес решихме да ви представим най-важните от тях тук.

Компанията значително подобрява навигиращата функция на Nyon. Bosch са подготвили редица иновации, насочени именно към този дисплей. Започваме с това, че е подобрено изобразяването на моментната ни позиция на картата. Това е възможно благодарение на системата Assisted GNSS, използваща информация и от мобилните клетки наоколо. Nyon е в постоянна връзка със смартфонът ни и обменят информация за местоположението ни. Този тип връзка освен, че е от полза, когато единия от сигналите отслабне, той спомага и за по-точното определяне на местоположението ни. След този ъпдейт, ще можем предварите да планираме маршрута си на eBike Connect приложението. Когато приключим, можем да прехвърлим плана си на вело компютъра, чрез бутона “Start route on Nyon”, след което следвате маршрута си с висока прецизност.

Nyon display
Bosch Nyon

Bosch са добавили и функция, която ще е от полза на тези, които обичат да си правят сметката. Тя изчислява колко сте спестили за една седмица, благодарение на това, че сте избрали електрически велосипед пред автомобила. Статистиката показва настоящото и миналото седемдневие. От компанията са обърнали внимание и на някои дребни детайли по интерфейса и са добавили допълнителни удобства. Вече ще можем да скролваме през страниците с помощта на дистанционното управление – нещо, което преди се правеше единствено с тъчскрийна. Оптимизирани са алгоритмите за изчисляване на надморската височина и моментния наклон.

Новини има и за тези, които използват дисплея Bosch KioX. Голяма част от нововъведенията на Nyon ги получава и KioX. След този ъпдейт, дисплеят ще се стартира по-бързо и като цяло работата му ще бъде подобрена.

KioX display
Bosch KioX

Дълго време приложението COBI.Bike е част от антуража на Bosch. Затова и производителят не пренебрегва този пионер сред приложенията за мобилни телефони. По-скоро добавят към него нови и нови функционалности. Последната от тях се нарича “Rydes”. За тази опция се крие търсачка на публичните зарядни станции за електрически колела. По този начин всички, пътуващи из Германия, Австрия, или Швейцария ще имат достъп до местоположенията на зарядните станции, с координати на картата. Можем да видим разстоянието до тях и да се ориентираме дали ще е достатъчно зарядът в батерията ни. Изключително полезна функция, когато чертичките на индикатора за батерия намалеят. В приложението можем да намерим и нов модул „SKS”, с който да изчислим оптималното налягане на гумите, с които ще караме. Той е разработен от немската компания SKS. Калкулаторът взема предвид типа електрически велосипед, теглото на водача и точния размер на гумите. Недостатък е, че никъде не се пита за настилката, по която ще се движим, или пък дали караме с, или без вътрешна гума.

COBI.Bike
COBI.Bike

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело Porsche

Първо електромобил, а сега и електрически велосипед - Porsche се устремяват към бъдещето

електрическо колело Forestal
електрически колела Trek