BMW X2CITY – електрически скутер, или педелек?

BMW X2CITY Street scooter pedelec
BMW X2CITY

Ако при колоезденето, все още не от всички се гледа с добро око на електрическите модели, то при електрическите скутери е точно обратното. Още през 2018-та година от BMW анонсираха своя скутер, следващ последните тенденции за мобилно градско придвижване и го нарекоха X2CITY. Той е бърз и с него можете да достигнете до там, където с кола или мотоциклет няма да успеете. Отделяните от него вредни емисии, разбира се, се равняват на 0, а максималната скорост, която може да развие е до 25 км/ч.

Предимството на този скутер е неговата компактност. В сгънато положение той не заема почти никакво пространство и без проблеми може да се вкара в автобус, влак, или пък в малката ви гарсониера. Двигателят му е вграден в задната главина, а батерията е литиево-йонна и е защитена добре от вода и прах. Прибрана е умно в рамката на скутера, но се вади лесно от мястото ѝ. Изведена е и букса, чрез която да се включи към електрическата мрежа за зареждане, без да се премахва. Капацитетът на батерията е 408 Wh, и когато се изтощи, X2CITY може да се използва като нормален скутер. Има възможност и за зареждане на смартфон, благодарение на microUSB порта, който е поставен на лесно достъпно място. Чрез контролер, намиращ се на кормилото могат да се избере един от петте режима на движение, според които скоростта се ограничава до 8, 12, 16, 20, или 25 км/ч. С едно зареждане на батерията се изминават между 25 и 35 км, в зависимост от избрания режим. Независимо, дали в дадена страна има закон за носенето на каски при управление на скутери, производителят препоръчва тяхното поставяне.

BMW X2CITY Rear Hub Engine
BMW X2CITY

ExtraEnergy вече тестваха BMW X2CITY и останаха доволни от представянето му. За това достатъчно говори и тяхното мнение: „Стабилното управление на скутера, дори и върху различни и по-груби настилки, ни направи много добро впечатление. Малките му колела не пречат да се движи безпроблемно дори по по-груб чакъл. Двигателят също е учудващо мощен. Можете да управлявате с доверие BMW X2CITY.

Заради използваните сензори и контролери, законово X2CITY се класифицира по-скоро, като педелек, отколкото като скутер. Така че, предвидете тази подробност. Той е идеален за придвижване на кратки разстояния и може да се кара по деликатни повърхности без да ги наранява. Теглото му е 21.3 кг а цената му – 2399 €.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела