Bergamont представиха моделите си за 2020-а – сред тях има и товарен електрически велосипед

Bergamont 2020 E-bike

Днес новините идват от хамбургския квартал Санкт Паули, където всичко започна от обикновената страст към колоезденето, мина през малък гараж, за да разцъфти и да стане един от най-обичаните производители на електрически велосипеди в света - Bergamont. Преди дни компанията показаха своите нови модели за следващата година. А ние ще ви представим основните моделни линии с по няколко думи.

За E-Cargoville LJ 70 Bergamont казват, че е издръжлив, безпроблемен и практичен товарен електрически велосипед. Нека да погледнем какви са им аргументите. Двигателят му е съвсем новият Bosch Cargo Line, а скоростната система е безстепенната задна главина на компанията Enviolo. Като допълнение, към E-Cargoville LJ 70 може да бъде добавена и втора батерия. Геометрията на велосипеда е така разработена, че макар рамката да е само в един размер, тя е удобна за водачи с ръст от 160 см до 190 см, без те да имат проблем с ергономията, или управлението. Механизмът за завиване, батерията и окабеляването са прибрани в панела под кормилото. С E-Cargoville LJ 70 Bergamont показаха и техния Power Dome Concept. Това е модулно шаси, което позволява поставянето на различни типове двигатели. По този начин може да се разшири гамата на моделите. Към велосипеда могат да се поръчат и различни аксесоари, като детско столче с покривало и прозорци към него, детска седалка за две деца с колани, корава бамбукова кутия с алуминиева рамка – за транспорт на всякакви товари, и водоустойчиво покривало, което може да се премахва. Теглото на товарното колело е 44 кг, а допълнителният товар, който може да поеме е 90 кг. В това число не влиза теглото на водача. Цената на Bergamont E-Cargoville LJ 70 е 5399 €.

2020 Bergamont E-Cargoville LJ 70
2020 Bergamont E-Cargoville LJ 70

Bergamont E-Cargoville Bakery 2020 e лекотоварен електрически велосипед. Създаден е за личен и комерсиален транспорт на малки товари, които по избор могат да се разпределят отпред, или отзад. Това е възможно благодарение на двата масивно изработени и захванати багажника. Ергономичната и динамична унисекс рамка е очевидно ниска, за да бъде нисък и центърът на тежестта на велосипеда. За по-голямо удобство и за хората с различни ръстове, тя се предлага в два размера. Задвижването идва от двигателя Bosch Performance Line, който придава силата си към безстепенната предавателна задна главина Enviolo. На снимката долу виждаме как батерията също е съобразена с ниския център на тежестта на E-Cargoville Bakery. Допълнителната тръба на рамката, създава и нещо като защитна клетка над нея. Този велосипед тежи под 30 кг, а общата му товароносимост (тук към теглото му са добавени и това на водачът и на багажът) е 160 кг. Цената е 3799 €.

2020 Bergamont E-Cargoville Bakery
2020 Bergamont E-Cargoville Bakery

Bergamont E-Grandurance e много пъргав модел на компанията, който също ще се предлага за пръв път през 2020-а година. Той е бляскав туристически е-байк. Какво го прави толкова интересен? От една страна – уникалният дизайн на вилката, в която е изобразено ДНК-то на E-Grandurance. От друга страна – изключителната му пъргавина, независимо дали ще го използвате за туризъм, дали като електрическа цикло крос машина, или пък за спортно шосейно каране. Той просто се адаптира към всеки терен. И няма как да бъде другояче. Тук изборът на двигател е върху лекия и компактен Fazua. Благодарения на специфичната механика на този мотор, вие можете да педалирате и без негова помощ, като в същия момент няма да усещате съпротивление. Друга уникална функционалност при E-Grandurance е, мястото предвидено за степенка. То се намира на задния дропаут – там където е оста на задната капла на велосипеда. Много са деликатни и отворите, към които могат да бъдат закрепени калници, които да предотвратят водни пръски по компонентите и да ги предпазят от по-бързо корозиране. Е-Grandurance ще може да се купи в две версии – Elite, която ще тежи 15.2 кг и RD Expert с тегло 17.5 кг, а цената му ще започва от 3799 €.

Bergamont E-Grandurance
2020 Bergamont E-Grandurance

Bergamont Solace / E-Solace 2020– при тези градски модели от компанията са обърнали внимание дори на най-малките детайли. Рамката е напълно нова и е подходяща за двата пола. Интересна е горната тръба, която се разделя на две и минава от двете страни на седалковата. Този дизайн позволява използването на почти всякакъв тип заключващи устройства. Тук също задвижването идва от най-лекия и компактен двигател в своя клас Fazua Evation. E-Solace Elite и E-Solace Edition са двете версии, които ще се продават. И двете тежат под 21 кг, а цената им ще започва от 2999 €.

Bergamont E-Solace
2020 Bergamont E-Solace

Bergamont E-Horizon FS 2020 e велосипедът, с който производителят иска да сбъдне мечтите на всеки е-байкър. Той е с двойно окачване, но окомплектован за каране по пътя. Двигателят му е Bosch от последно поколение. Рамката е настроена с ход 100 мм отпред и 80 мм отзад, за максимален комфорт на водача при всякакъв терен. И при този модел геометрията на рамката е предвидена и за мъже, и за жени. Багажникът отзад също показва туристическата насоченост на модела. Всъщност, ако рамката ви хареса много, е добре да знаете, че тя може да бъде използвана и за офроуд. Просто трябва да бъде окомплектована с нужните части за по-грубо каране, и към нея да се сложат по-мощен двигател, или по-голяма батерия. Ако пък искате да си я карате туристически и водата да не ви притеснява, то можете лесно да прикрепите към нея калници. Четирите версии на модела са: E-Horizon FS Elite Speed – бърз електрически велосипед с максимална скорост от 45 км/ч; E-Horizon FS Elite, E-Horizon FS Expert 600 – с най-голямата батерия Bosch PowerTube 625; E-Horizon FS Edition. И четирите тежат под 26 кг, а според модела и окомплектовката, цената започва от 3799 €.

Bergamont E-Horizon
2020 Bergamont E-Horizon

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически двигатели Yamaha
електрически колела