Допълнителни смени за служителите в КТМ – австрийците ще произвеждат повече електрически велосипеди

електрическо колело, удоволствие, здраве

Заради засиленото търсене на електрически велосипеди, производството във фабриките на австрийската фирма KTM вече работи на пълен капацитет. Това означава, че компанията се нуждаят не само от повече персонал, ами и от това, служителите им да работят на допълнителни смени.

 

В момента KTM сглобяват 300 електрически велосипеда на ден, като целта е бройката за месец април да достигне 500, а по-късно и до 700. Производителят има амбицията, в края на годината да е произвел около 70 000 броя, което ще означава ръст около 35% спрямо 2016-та година. Благодарение на почти 70 нови модела, фирмата от Матигхофен, Австрия почти е удвоила продажбите си за последната година. Очакваните приходи за края на фискалната година, през юли 2017-та, са около 200 милиона евро. Пред вестника „Залцбургер Нахтрихтен“ маркетинг директорът на KTM казва следното: „Всяко второ евро от приходите ни е от електрически велосипед, а всеки трети велосипед излязъл от фабриката, е именно електрически“. Единият от най-продаваните им модели е специално направен за офроуд и е от премиум сегмента.

 

Интересен е погледът върху продажбите на велосипеди в Австрия, където може да се каже, че бумът на електрическите колелета вече е факт. За няколко години броя на продадените е-байкове е константен около 400 000. Това показва сериозна тенденция на закупуване на такъв тип велосипеди. Пазарният дял на е-байковете вече достигна до 25%. И все пак, австрийците инвестират по-малко средства за електрически велосипеди, в сравнение с германците. В Австрия са похарчени средно 2600 евро, докато в Германия сумата е средно 3000 евро. По ред причини електрическите велосипеди поскъпнаха с около 10% през последните години, и най-вече рамките, които претърпяха някои промени. Изборът от батерии вече, също е впечатляващ.

електрическо колело, KTM

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

bosch,батерия, мотор, електрическо колело


Write a comment

Comments: 0