Ъпдейт на Bosch eBike Flow добавя още индивидуалност към е-байковете

Scott racing

Bosch предприеха поредна стъпка към развитието на тяхното приложение eBike Flow. Тези от вас, които карат велосипед с новата Smart система на Bosch ще забележат малко съобщение в приложението, или на дисплея, че системата подлежи на обновяване. Днес ще ви кажем какви нови функции да очаквате в първия ъпдейт за 2023 г.

 

Конфигурирайте режимите на каране индивидуално

Най-важната функция от всички е, че вече можем да персонализираме нивата на подпомагане. С презентирането на Smart системата през 2021-ва година, от Bosch се „заиграха“ с други производители на двигатели и показаха, че хората ще имат възможност да настройват режимите на подпомагане по тяхно желание. Настройката ще се случва през мобилното приложение. Това и досега можеше да се направи но при режимите eco, trip, sports, turbo и auto. Вече персонални конфигурации ще търпят и Tour+ и eMTB. След обновяването ще можем ние да определим лимита на въртящия момент при режимите, колко бързо моторът да реагира и до каква скорост да ни помага. Могат да се създадат няколко различни профила според това, дали ще използваме колелото за в града, или за офроуд примерно.

Докато сме на тема стандартно оборудване, ще споменем и нещо за тези, които имат ConnectModule и системата против кражби. Тази система също ще претърпи ъпдейт. Ще бъде добавена нова опция, наречена „транспортен режим“. Ще я видим в настройките на eBike Flow в менюто “My eBike”. Ако я активираме, системата на е-байка временно изключва алармата и ConnectModlue. Никой от алармените сигнали няма да работи. Щом изключим транспортния режим, всички аларми ще се активират отново.

bosch connect module

С тази опция от Bosch искат да ни улеснят, когато транспортираме колелата си. Когато качим байка в кола, на влак, на ферибот или на друг тип транспорт, често велосипеда е изложен на вибрации. Интегрираните сензори за движение не харесват много много това. Това често става причина за нежелано включване на алармата. Функцията за транспортиране ще елиминира тези грешки.

 

Иновации при навигацията и планирането на маршрути

Третия основен ъпдейт е при навигацията на eBike Flow. Но при скоростните електрически велосипеди има някои особености. Например, в Германия на тях им е забранено да се движат по определени вело, горски и фермерски пътеки. Затова такъв тип пътища не излизат на техните устройства, когато се планират маршрути. В другите държави регулациите са различни. От Bosch са взели предвид този факт и са го съхранили в алгоритъма. Навигацията търпи фундаментално развитие през последната година. Вече можем да запазим дневни, разпускащи, или eMTB пътища.

Новост е и, че ще можем да виждаме кои пътеки и пътища за натоварени с повече движение. Ще излизат и данни за най-добри пътища по наш избор. С кликане върху „сателитчето“ на дисплея, изгледът на картата се сменя между опростен и сателитен.

 

Избор на повече езици

Bosch eBike Flow става още по-интернационална. Производителят е добравил чешки, датски, шведски и норвежки към настройките за избор на езика на системата.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

елекрическо колело Scott
главина enviolo
Shimano