Топлата зима раздвижи пазара за електрически велосипеди в Европа

електрически велосипед

През месец януари тази година продажбите на електрически велосипеди в Холандия достигнаха невиждани досега висоти. Според доклад на портала Bike Europe, ръстът се равнява на 200%. Рекордни са и продажбите на градски електрически колела. 60% е техният ръст. Изглежда, че любителите на този тип велосипеди в Холандия се увеличава и ще продължава да расте.

Според проучване, една от основните причини за тези високи продажби е необичайното топла зима. Високите температури са привлекли 14% повече клиенти на магазините за велосипеди, които очевидно са били по-склонни да се разделят с част от парите си, инвестирайки в своето здраве. Всъщност, тенденцията не е само при електрическите велосипеди. През месец януари общия брой продадени колела, в това число със и без електрическо подпомагане е с 35.7% по висок, спрямо същия месец на 2019-а година.

Като цяло, тази година метеорологичните условия ни позволяват да вадим по-често колелото си. В България вече няколко дни се отбелязаха температурни рекорди. А немските метеоролози показаха доклад, който гласи, че тази зима е втората най-топла откакто са започнали замерванията през 1881-ва година. В Германия докладите за продажби сочат 46% ръст спрямо януари 2019. В Белгия положението е същото, но има и един доста интересен факт. През 2019-а година за първи път са продадени повече електрически велосипеди, отколкото такива без подпомагане. Съотношението е 51% към 49% в полза на „електричките“. Според порталът Bike Europe, Белгия е първата държава, в която се регистрират толкова високи продажби на електрически велосипеди.

За съжаление в България такава статистика все още не сме намерили, но е факт, че все по-често се случва някой с жужене да ни изпревари по баира нагоре. Ако ви допада идеята за велосипед с електрическо подпомагане, може да разгледате нашите предложения на сайта. А много скоро, близко до метро станция „Люлин“ ще видите част от предложенията ни на живо в нашия нов магазин.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди
електрически колела