Товарният електрически велосипед Tern GSD S10 вече и на нашата онлайн „витрина“

електрически велосипед
Tern GSD+

По заглавието още се разбира, че днешната статия ще бъде за симпатичния товарен Tern GSD S10. Това, за което обаче никой не подозира са неговият огромен транспортен потенциал и лесното му управление, благодарение на модерния електромотор, с който разполага. С товароносимост от 180 кг и мощно задвижване, Tern GSD S10 може много.

Велосипедът се справя добре с някои семейни задължения, като каране на децата до детската градина, или пренасяне на покупките от магазина, без да е нужно към него да се закача обемно и неудобно ремарке. Вместо това, към рамката могат да се прикрепят практични транспортни дисаги, както и лесни за поставяне детски седалки. На практика, възможностите за закачане на аксесоари по рамката на Tern GSD S10 са безгранични. Поне на теория, колелото може да бъде натоварено с шест чанти – четири отзад и две отпред. На тестовият ни модел беше поставена голяма седалка, но ако тя се махне, на нейно място спокойно застават две детски седалки на Thule.

 

Tern GSD S10
Tern GSD S10 с рачлични добавки

Приготовлението от "гол" велосипед, до приготвен за детската градина, или магазина става за по-малко от 15 минути. Разстоянията се минават неусетно, и няма да останете без дъх, въпреки сериозно натовареното колело. Истинска алтернатива на автомобила. Поведението му е добро, независимо дали се движите по асфалтиран път или горска пътека. А за децата отзад е истинска забава. Единственият недостатък е, че не можем да разчитаме на GSD S10 при евентуално лошо време. Моделът е удобен и за по-дълги преходи. Предвид геометрията му, много хора може би са скептични относно комфорта при карането му на по-дълго разстояние. При теста се оказа, че седалката е изключително удобна. Лесно се свиква с управлението на велосипеда, а 20-цоловите гуми го правят доста маневрен. Доброто сцепление носи усещане за стабилност и сигурност. Както повечето товарни модели на Tern, GSD S10 също има малка дръжка точно под седалката. Тя е от полза, когато трябва да се вдига, или бута велосипеда, който с прикрепени към него аксесоари може да тежи до 40 кг. И сега за мотора. GSD S10 се задвижва от мощния двигател Bosch Performance Line CX от 4-то поколение. Към рамката могат да бъдат прикрепени две батерии и така при каране на икономичните режими, могат да се изминат до 250 км с едно презареждане.

В заключение можем да кажем че Tern GSD S10 e здравословна алтернатива на придвижването с лек автомобил, забавен е за децата, предоставя много възможности за поставяне на аксесоари, удобен и лесен за управление при дълги разстояния. А като споменахме аксесоари, ето още нещо в полза на собствениците на новия Tern GSD S10. Tой е съвместим с аксесоарите от по-ранните модели от 2018-а и 2019-а година.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди
електрически колела