С Rail и Powerfly Hardtail от Trek показват сериозно израстване сред електрическите планински велосипеди

Trek 2020

Преди седмици направихме ревю на Trek Allant, който се очаква да е сред водещите градски модели през 2020 г. Днес ще ви покажем какво немската компания е подготвила и сред планинските електрически модели за догодина. При сериозните машини се появява нов дългоходов звяр, наречен Rail. A твърдаците от серията Powerfly претърпяват значителни промени. И тук, както при всички останали модели е мислено подобряване по линиите на интеграцията и по-доброто представяне по различни терени. Не е изненада, че от Trek са избрали за новите си модели последното поколение двигатели Performance Line CX на Bosch. Все пак той е значително по-малък и лек от своите предшественици, а и създава по-малко съпротивление по време на педалиране без асистенция.

Trek Rail 2020 e изключително мощен нов планински електрически велосипед. Той е подвижен, и освен, че е стабилен надолу, е и много бърз нагоре. Това може да ви спести някой и друг билет за лифта. За това е „виновна“ геометрията велосипеда. Всички разновидности на Rail са със 160 мм ход на вилката и 150 мм на задния амортисьор. Съобразявайки се с по-високото тегло на колелото, производителят е подбрал компоненти и аксесоари, създадени специално за електрически модели. Такива са, например 4-буталните хидравлични спирачки, както и трансмисията Sram Eagle с 12 скорости. Батерията е напълно вградена в долната тръба на рамката. Тя е с капацитет 625 Wh и се маха без специален инструмент. Trek Rail се предлага с рамка от карбон или алуминий, а цените варират между 4299 € и 10999 €.

2020 Trek Rail
2020 Trek Rail
2020 Trek Rail

Trek Powerfly Hardtail 2020 са другите модели, на които ще обърнем внимание днес. Те са оборудвани с новата, лека и компактна система Bosch Performance Line CX и удобната за махане интегрирана батерия. Тук тя отново е с капацитет 625 Wh, което означава повече километри и повече приключения. Всичките варианти на Powerfly Hardtail са с ход на вилката 120 мм. Дамските модели, освен с по-женствени цветове, могат да се похвалят и със специални дамски седалки и специфична форма на горната тръба на рамката. Цените на Powerfly моделите с твърда рамка започват от 2799 € и достигат до 4299 €.

2020 Trek Powerfly
2020 Trek Powerfly Hardtail

Ето и нашето видео от Trek World 2019, където компанията представи своите модели за 2020-а година. Абонирайте се и за YouTube канала ни, където ще можете първи да видите новите ни ревюта и материали. Можете да ни намерите и във Facebook, където заедно да коментираме новините от света на електрическите велосипеди.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди Riese & Muller
електрически колела