Сбогом Nyon, здравей Tour+

Bosch Nyon - first generation
Bosch Nyon - първо поколение

Около осем години минаха от появата на пазара на първия борд компютър на Bosch, първото поколение на Nyon. Сбогуването с него обаче е все по-близо. В съобщение на компанията се казва, че дисплеят Nyon (BUI275) с EAN 1270020915 e официално разпродаден. Партньорите на Bosch вече няма да могат да зареждат от него. Ограничени бройки от модела ще бъдат запазени за определени случаи, казват в съобщението си немците. Такъв случай би бил решаването на сервизни проблеми. Така че, ако някой харесва този Nyon прекалено много, все още има шанс да го намери като залежала стока в някой онлайн магазин, или при специализирани представители.

Но, добре знаем, че когато едно нещо си отива, на негово място идва друго. От компанията зарадваха своите потребители с новия режим на подпомагане “Tour+”. От началото на миналия месец той вече е наличен за всички с новите двигатели Performance Line CX. Първоизточникът на Tour+ са двата познати режима Eco и Turbo. При Tour+ двигателят ще превключва автоматично между Eco и Turbo. Кой точно режим ще бъде избран, зависи от усилието, което полага водача. Ако натискаме здраво педалите, системата ще избере режим Turbo. Когато въртим по-лежерно, то автоматично ще получим режим на подпомагане Eco. С това си действие от Bosch искат да подобрят удоволствието от карането и да намалят ръчните превключвания между режимите. В същия момент се очаква, че автоматичното превключване ще пести енергията на батерията и ще увеличи преходите с едно презареждане.

Тук слагаме и важното уточнение, че Tour+ ще е наличен само при двигателите Performance Line CX, но само при по-новите модели – тези с 85 Nm. На по-старите дисплеи режимът ще фигурира като Tour, докато при велосипедите от моделната гама на 2022-ра година, вече ще се изписва Tour+. За да проверите, дали при вас може да се активира новия режим на подпомагане, заповядайте в нашия магазин и сервиз.

Освен за тези две новости, Bosch информираха своите клиенти, че от средата на юли ще са налични още няколко ъпдейти. Bosch Nyon – второто поколение ще претърпи софтуерен ъпдейт, в който са включени обновяване на картата, нов екран с прогнозата за времето, профил на денивелацията на маршрута, статус на зареждането на батерията. Преди да се предприеме този ъпдейт, трябва да се уверите, че сте запазили картата и маршрутите си на друго устройство, защото всичката информация ще бъде изтрита при обновяването.

Ъпдейт получава и Bosch KioX. И тук има промяна в данните на картата, както и са добавени някои нови стойности.

Много новости има и в приложението Bosch eBike Connect. Запазените локации вече ще може да се преименуват. Ще бъде възможна синхронизация c Komoot. Тук картата също е претърпяла обновление. Статус на зареждането на батерията и опция за преглеждане на профила на маршрута са други важни добавки към мобилното приложение.

COBI.Bike sport
COBI.Bike от Bosch

За финал ще кажем и за ползвателите на COBI.Bike, че при тях вече може да се гледа прогнозата за времето. Тя ще бъде на основния екран по време на колоездене. А след този ъпдейт, навигационната функция ще бъде по-прецизна.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело KTM
Bosch Nyon
електрически колела