Производителят на електрически велосипеди Riese & Muller е „Компания на годината 2019“

Riese & Muller Company of the Year

Немския производител на електрически велосипеди Riese & Muller ни информира в прес съобщение затова, че са избрани за „Компания на годината“ 2019 за регион Дармщат в Германия. Отличието идва, заради техните впечатляващи инвестиции в предприемаческия сектор. Други важни фактори за присъждането на този приз са лоялността на компанията към управата на региона, впечатляващата база, която фирмата издигна в Мюлтал и желанието ѝ да инвестира в качество и иновации.

Първоначално заводът на Riese & Muller беше ситуиран във Вайтерщат, но бе взето решение за неговото преместване, и така базата вече се намира в Мюлтал и е заема 40 000 кв.м. площ, което е и едно от най-модерните съоръжения за производство на електрически велосипеди в света. То е определено и като „иновативно произведение на изкуството, създаващо здравословни условия на труд“. Като допълнение към последното становище, единият от директорите на компанията Хейко Мюлер гордо казва „Ние осигуряваме здравословни условия на труд сред природата за над 450 служители“.

В началото на своето съществуване компанията Riese & Muller разпространяваше своята продукция единствено само чрез тясна дилърска мрежа. Инженерите на старт-ъп идеята основават своето ООД в Дармщат, където стават основен фактор между средно големите производители в Германия. Следва постоянно израстване. Позицията си на лидер сред производителите на електрически велосипеди компанията затвърждава, чрез разработения от тях RX Connect Chip. Чрез неговите сензори, даващи непрекъсната информация за системата, водачът знае всичко за своето колело във всеки един момент. Чипът позволява и връзка на е-байка към интернет и мобилни мрежи. Той си има и автономно захранване, и дори при махната батерия от велосипеда, работи цели пет месеца.

Разбира се, Riese & Muller не са единствената компания от среден размер в Германия, която предлага качествени електрически велосипеди. Други такава са Derby Cycle от Клопенбург, която произвежда марките Kalkhoff и Raleigh. Такива са и Oldenburg Cycle Union, които обаче произвеждат бутикови модели. Германия може да се похвали и с масови производители като Prohphet от Вестфалия. Стартиралата като семейна компания Prophet произвежда колелета основно за хипермаркетите и за онлайн продажби. Друга позната и нас фирма е Diamant. Фабриката е ситуирана в Кемниц, но вече е собственост на американския гигант Trek. Немски е и петият по продажби в света производител Cube. Няма как тук да не споменем тук и Haibike, които през 2016-та година отбелязаха значителен ръст на продажбите, най-вече с техните планински модели. Те построиха и нов дизайнерски център в Мюнхен и така демонстрираха своята вярност към Германия като бизнес локация. Като изключим тези няколко основни производители на електрически велосипеди в страната, според списанието Manager малките фабрики за електрички в там са над 160.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди
електрически колела