През 2020-та година Brose ще предлага пълни системи за електрически велосипеди

Bosch System 2020
Brose 2020

Определено началото на второто полугодие на всяка година е моментът, в който световните компании в различни сфери започват да показват своите нови продукти за следващата година. След като видяхме какво са подготвили от Bosch за 2020-та, сега е ред и на компанията Brose да зарадва с нещо своите привърженици. А изненадата е повече от добра.

Най-после Brose представиха пълна система за електрически велосипеди, която ще бъде вграждана в моделите за 2020-та година. Тя се състои от двигател, доста компактна батерия и дисплей. Това ще прекрати неприятното търсене и напасване на компоненти от други производители, за да влезе системата в експлоатация. Благодарение на новостите за следващата година, ще бъде по-лесно да се диагностицират и ремонтират системите Brose. За трите нови дисплея на немската компания се заговори още преди известно време, по време на изложението Eurobike Media Days. Вече обаче всичко е официално. Двигател, батерия и дисплей са оптимално свързани. Именно тази естествена връзка прави удоволствието от управлението още по-голямо. Въпреки това, ако на бъдещите притежатели на велосипед с двигател Brose, не им допадне дисплея, те ще могат да го заменят с такъв по тяхно желание.

И сега по няколко думи за компонентите.

Brose Battery 2020
Brose Battery 2020

Батерията Brose Battery 630, както показва името ѝ е с капацитет от 630 Wh. Тя лесно може да бъде вградена в рамката на всеки велосипед. Теглото ѝ е 3.8 кг, което е малко повече от батерията на Bosch (3.5 кг), за която писахме наскоро. Корпусът ѝ е от анодизиран алуминий, който е здрав и устойчив на драскане. От Brose са патентовали и заключващия механизъм, който държи батерията здраво, дори и при силни вибрации.

Двигателят Brose ще бъде наличен в четири варианта – два с алуминиев корпус и два по-леки мотора, чиито корпус е от магнезий: Brose Drive C Mag (за градски велосипеди), Brose Drive T Mag (за Trekking), Brose Drive TF (развиващ до 45 км/ч), Brose Drive S (за еMTB).

Brose 2020 Displays
2020 Brose Remote, Brose Central, Brose Allround

Сега да преминем и към дисплеите. Те са три: Brose Display Allround – за тези, които обичат дизайна; Brose Display Remote – за тези, които обичат по-опростените неща; Brose Display Central – за любопитните. През месец май немците обещаха интуитивно и ергономично управление, и е то, то е тук. Всеки от трите дисплеи е съвместим с всички двигатели на Brose. При Allround и Central показваните параметри могат да се изберат според желанието на водача. Благодарение на подсветката им, информацията е лесно видима, и при тъмно време, и при директна слънчева светлина. Allround дисплеят има и 1.5-инчов цветен екран. С теглото си от 50 грама той тежи почти колкото нормален смарт часовник. Минималистичният Remote LED може да се използва самостоятелно, или като дистанционно управление за най-големия дисплей, носещ името Brose Display Central. Последния стои централно на кормилото и разполага с 3.5-инчов цветен екран, на който ясно се виждат всички параметри на електрическия велосипед.

Освен с нови продукти, от Brose могат да се похвалят и с подобрено обслужване и сервизиране на своите продукти. Според съобщението на компания, този бранш е претърпял сериозно развитие през последната година. Разработен е софтуер, който ще прави диагностика и ремонт при различни проблеми. Той ще бъде наличен при всички дистрибутори и официални сервизи на компанията. Чрез него ще са възможни и някои допълнителни настройки по системата, по желание на клиента.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела