Предстои ъпдейт на дисплеите за електрически велосипеди Bosch Nyon

Cobi.BiKE

През тази седмица от Bosch публикуваха важно съобщение за всички, които използват втора генерация на дисплеите Nyon. Предстои ъпдейт на тези компютри. Ъпдейтът носи абревиатурата MY21.4. Има и едно важно условие: ако искате да го инсталирате, дисплеят трябва да е зареден на поне 50%. Ако пропуснете този факт, има вероятност той де се изключи и да блокира. Затова е важно да проверите нивото на батерията му и да го заредите преди да предприемете ъпдейта.

Nyon display
Bosch Nyon

Ако някой чете статията прекалено късно и е вече държи безжизнения дисплей в ръката си, все още има надежда. Възможно е той да бъде рестартиран. Просто трябва да се свържете с техническата поддръжка на Bosch. Ако сте задали режим за ъпдейтване FOTA (firmware update over the air), няма от какво да се притеснявате. В този случай компютърът ще се обнови тогава, когато има достатъчно заряд в батерията си. Ако процентите са под 50, той сам ще отложи ъпдейта.

Бележката от Bosch включва и друга полезна информация, свързана с малко Нютон-метри. Става въпрос за силата на затягане на капаците на двигателите, при която има лека промяна. Важна за крайния потребител е малка част от информацията, освен ако нямате гараж и не сглобявате свои собствени колела с електрическо подпомагане.

 

Двигатели: Bosch Active Line, Bosch Active Line Plus и Bosch Performance Line

Първоначално затягане (създаване на резба) – 2 Nm

Следващо затягане – 1.5 Nm

 

Двигатели: Bosch Performance Line CX и Bosch Cargo Line

Първоначално затягане (създаване на резба) - 3.0 +/- 0.5 Nm

Следващо затягане – 2.0 +/- 0.5 Nm


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрическо колело Forestal
електрически колела