Представяме ви пъргавото сгъваемо електрическо колело Gocycle GX

Gocycle GX Blue
Gocycle GX

Съгласни сме, че 3000 € за електро-сгъвайка е доста висока цена. Тук обаче получаваме доста екстри и удобства. Малкото електрическо колело, кръстено с простото GX е модел на великобританската фирма Gocycle, която е част от консорциума Karbon Kinetics. GX и още един модел – G3 ще бъдат пуснати на пазара през идната пролет. Техният механизъм на сгъване е напълно нова разработка. Производителите обещават, че времето за достигане от нормално до напълно сгънато положение ще бъде не повече от 10 секунди. GX е удобен за придвижване в града и влизане в метрото и автобуса, или пък да го приберете в колата си. „Сгъва се бързо, а компактният му дизайн позволява да се транспортира безпроблемно и удобно. Идеален е за дневни преходи в града и помага за здравословният начин на живот.“ Обясняват от Gocycle.

Рамката е алуминиева, хидроформирана и създадена специално за GX. Ще бъде налична в три цвята – син, черен, или бял. Задвижването е чрез 250-ватов мотор в предната главина. Скоростната система е доказалата се при Gocycle - Cleandrive, която е поставяна и при по-старите модели на компанията. Интересно е решението, което производителите са взели за колелата на GX. Те са ги нарекли Pitstop Wheels. Гумите са подходящи за всички сезони и предлагат добро сцепление, а самите капли се прихващат към главината посредством шест болта. Поправката на спукана гума е изключително лесна поради едностранното захващане към рамката.

Gocycle GX Folded
Gocycle GX

Вградената напълно батерия с капацитет 300 Wh може да се зареди докато е на колелото, или след като бъде премахната. Самото отстраняване става лесно - при сгъната рамка, отворът за поставяне се открива. Допълнително към Gocycle могат да бъдат поръчани аксесоари, като калници, светлини, или чантичка за кормилото, които не пречат на процеса на сгъване на рамката. Режимите на работа, статистическите данни за колоездача, както и много други показатели се изпращат до смартфон, като за целта трябва да се инсталира приложението GocycleConnect. Нормалното тегло на сгъваемият велосипед, без допълнителните аксесоари, е 17.5 кг. Вече е наличен за предварителни поръчки, а първите доставки са планувани да започнат през месец април.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела