По-мощни, по-леки и по-тихи - новата серия сгъваеми електрически велосипеди Tern Vektron

Tern Vektron Foldable Elektric Bicycle

“Новият Vektron е по-силен, по-лек, по-тих и още по-комфортен при управление. А два от новите модели ще бъдат и по-евтини от своите предшественици.“ Думите на собствениците на тайванската компания идват точно преди старта на изложението Euro Bike 2018. Поредните любопитни новини идват от „кухнята“ на производителя на електрически колелета Tern. В тяхното портфолио влизат основно сгъваеми модели с електромотор, но могат да се похвалят и с някои добри и изчистени шосейни и градски хибриди.

Новите модификации на Tern Vektron за 2019-та година са три на брой. Тайванския производител ги е нарекъл Vektron Q9, Vektron P7i и Vektron S10. Q9 е оборудван с 9-скоростна дерайльорна система, Р7i има седем предавки, вградени в задната главина, a в окомплектовката на S10 влиза 10-скоростна система със заден дерайльор. За приятното поведение на моделите помагат усъвършенстваната, спрямо предходните модели рамка, и моторите Active Line и Active Line Plus на немския производител Bosch. Обновените двигатели правят колелетата по-умни. По-малки и по-леки от предното поколение, те надминават очакванията за ефективност. Новите рамки на Tern са пригодени не само за новите компоненти по задвижването, ами и осигуряват по-голям комфорт за водача, благодарение на по-голямата си дължина. Закономерността е, че голямата рамка означава и повишено тегло, водещи и до по-голяма стабилност на велосипеда. Тук обаче не е така. Получаваме по-голяма рамка и по-ниско тегло. Задната част на електрическите сгъвайки също е „пораснала“. Целта е да се намалят вибрациите и да се подобри стабилността. При модификациите на Vektron има опция за поставяне на детска седалка. Приятното управление и ниския център на тежестта правят велосипеда по икономичен и удължават прехода с едно зареждане на батерията. Новост при Vektron е изключително коравата степенка, която е вградена в рамката.

Tern Vektron Folded

 

 

Tern Vektron е станал още по-компактен в сгънато състояние, спрямо своите предшественици. За собствениците му са подготвени нови комплекти аксесоари. Нови за модела са дисагите за багаж, с обща вместимост от 48 литра, които освобождават място на багажника за поставяне на детско столче, или кошница. При сгънато положение те стават абсолютно компактни и прибрани.

 

 

Цените на Vektron ще бъдат започват от 2995 € за Q9, от 3095 € за Р7i и от 3395 € за S10. Моделите ще бъдат представени на изложението Euro Bike, което отваря врати между 8-ми и 10-ти юли. Очаква се продажбите да стартират през есента на тази година.

Ако моделите на Tern са ви заинтригували, погледнете и нашето предложение за електрическото колело, модел 2018-та година - Tern GSD.

Tern Vektron Panniers

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела