“Постоянство“ e мотото на електрическите велосипеди Diamant за 2022 г.

Giant Bikes 2022

Представяйки продуктите си от ново поколение, от Bosch привлякоха вниманието най-вече с новата 750 Wh батерия. Със сигурност всички ще говорят за нея в близко бъдеще. За някои производители тя представлява възможност за постигане на завидно дълги максимални преходи с едно зареждане. Но не и при Diamant. Новостите при тях за 2022 г. са подозрително незабележими.

Очевидно компанията са решили техен приоритет да бъде сигурността и постоянството на велосипедния пазар. За нас само остава през следващите 12 месеца да видим дали тази стратегия ще проработи. На този етап, новостите за Diamant, за които можем да говорим се броят на пръстите на едната ръка.

 

Diamant Beryll Deluxe + и Beryll Esprit + получават повече нютони и различна скоростна главина.

Най-значимите новости са при тези два модела на Diamant. Двигателят Bosch Performance Line заменя Active Plus при градския модел от ниския клас. Предишния модел се водеше един от най-тихите в сектора на електрическите велосипеди. С двигателя Performance Line се прави стъпка напред по отношение на въртящ момент. От 50 Nm той става на 65, а в същото време максималния процент на подпомагане се вдига от 270% на 300%. Със смяната на мотора е сменено и задвижването тук. На мястото на използваната до сега главина с осем вътрешни скорости на Shimano, сега ще се използва моделът Nexus 5 на японската компания. Очевидно предходната главина не е оправдала очакванията. Най-леката и най-бърза предавки се запазват, но с по-големи скокове между тях. Освен това и грамовете на велосипеда ще отидат леко надолу.

   Diamant Beryll Deluxe+ 2022 в черно               Diamant Beryll Deluxe+ 2022 в бяло                         Diamant Beryll Esprit+ 2022

Diamant Opal + Esprit получава нови цветове.

Opal + серията е също е предназначена за в града, но нейният характер е малко по-спортен отколкото на Beryll +. Във варианта на оборудване „Esprit” Diamant са поставили гладко работещата и в същото време изключително здравата автоматична трансмисия на Enviolo. В комбинация с ремък получаваме безгрижно ежедневно използване на велосипеда. 2022-ра година ще бъде малко по-цветна. Земен, не прекалено тъмно кафяв цвят ще замени предишните графитни цветове на рамката. А оранжевите букви на долната тръба правят хармоничен контраст. Има натурална връзка между тези цветове. Според нас те са доста добро попадение. Технически, всичко си остава по старому. Двигателят Performance CX помага да се движим пъргаво и уверено из градския трафик. Батерията е интегрирана в рамката и е с капацитет 625 Wh. Благодарение на опцията за поставяне на две батерии, капацитетът може да се увеличи до 1125 Wh. В зависимост от пътната настилка, стила на каране и релефът на пътя, може да се докара до 130 км максимален преход, че и отгоре.

Diamant Zouma Deluxe + 2022 – oще по-добър контрол.

Моделите Zouma на Diamant са адресирани към хората, които карат по-интензивно, постоянно и са с по-дълъг опит в колоезденето. Тези хора се интересуват от по-дълги преходи, по-качествени компоненти, правилна позиция на колоездене. Точно на тези детайли е акцентирано при Diamant Zouma Deluxe +. По принцип, към моделите от предните години очакванията също бяха високи. При новите детайлите са още по-изпипани. Разбира се, основното изискване си остава добрата ергономия. Пример за това са новите грипове, изработени от нова каучукова смес. Същото важи и за седалката. Тя трябва да е удобна при средно положение на тялото, затова е изработена с форма, която е нещо средно, между спортна и градска. Вдлъбнатината по средата ѝ е с анатомична идея – за да не се натоварва зоната на слабините. „Скелетът“ на седалката е направен от еластичен материал, който обира вибрациите и така колоезденето е още по-приятно.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело Bergamont
електрическо колело Giant
дисплей за електрически колела