Перфектните електрически велосипеди Nox Hybrid 2019

Nox Hybrid All-Mountain 5.9 Pro
Nox Hybrid All-Mountain 5.9 Pro

През последните месеци екипът работещ за Nox Cycles бяха обсебени от идеята за изпипване на всеки малък детайл по време на реализирането на тяхната идея за създаване на електрическо колело от ново поколение. Те вече са готови и малката немска компания ще навлезе в сезон 2019 именно с тях. Само преди дни бяха представени и официално, пред публика. Интересното е, че производствените съоръжения, поддръжката и мениджмънта на Nox Cycles са разположени в малко планинско градче в Австрия, докато Берлин е мястото, където се правят разработките и тестовете на новите идеи на инженерите на компанията. За задвижването се използва друга немска мощ – двигателите Brose. Географската близост и сходството на идеите на двете компании улесняват работата по създаването на новите модели на Nox.

Nox Hybrid XC
Nox Hybrid XC

Моделите за 2019-та година са напълно ревизирани. Позицията на новия мотор Brose Drive S е променена и подобрена. Батерията с капацитет 630 Wh е произведена от набиращата популярност компания BMZ, която е специализирана в производството на литиево-йонни акумулатори за електрически автомобили, велосипеди, медицински апарати и монтажни уреди. Размерът на гумите варира между 27.5+ и 29 цола с ширина до 2.8”, според избрания модел. Също така, при някои модели са включени и специални компоненти. Към всичко това, дизайнерите на Nox Cycles са създали нови форми на рамката, боядисана в нова цветова гама. Добавени са някои нови акценти към дизайна. Всички модели се радват на изчистена визия, която се допълва и от вътрешно прекараните жила и маркучи.

 

Топ твърдакът на компанията се нарича Nox Hybrid XC Pro. Трансмисията му е 12-скоростна Sram GX Eagle, вилката е амортисьорна – FOX Performance 34, а каплите – DT Swiss с размер 29 цола. Към рамката е възможно да се монтират багажник, калници и кошничка за бутилка. Цената на топ версията с твърда рамка е 4799 €. Към нея е включено и амортисьорно колче за седалката.

Nox Hybrid Enduro 7.1
Nox Hybrid Enduro 7.1

Моделите с двойно окачване на Nox Cycles са два – Nox Hybrid All-Mountain 5.9 и Nox Hybrid Enduro 7.1, като и двете разновидности имат по три варианта за окомплектовка. Pro версията на All-Mountain 5.9 включва 12-скоростна трансмисия Sram X0 Eagle, вилка, шок и колче за седалка на FOX и капли с шини Stan’s NoTubes. Размера на гумите е 27.5+, а цената е 6399 €.

Най-добре оборудваната Pro версия на Nox Hybrid Enduro 7.1 e с вилка FOX Factory 36, шок FOX DHX2 и колче за седалка FOX Transfer Factory. Трансмисията е Sram X0 Eagle с 12 скорости. Каплите и тук са с шини Stan’s NoTubes с размер 27.5+. Цената му е 6999 €.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела