Нов планински електрически велосипед от Bergstrom с интересна батерия

Търсейки интересни информации за електрически велосипеди, този път попадаме на компанията Komenda AG, която се помещава в швейцарския град Санкт Гален и е собственик на три марки – Cresta, IBEX и най-новата сред тях - Bergstrom. Несъмнено, светлините на прожекторите ни се насочват към Bergstrom и новия модел електрическия планински велосипед ATV900. Той e създаден специално за ендуро сегмента. ATV в наименованието е съкратено от Alpine-Trail-Velo. 

TQ 120 Nm

През миналата година, едва двугодишната марка Bergstrom, направи премиера на модела ATV 700 – електрически планински твърдаци и ATV800 – планински модели с двойно окачване. През 2017-та беше показана и напълно интегрираната батерия, разработена изцяло от компанията, и носеща наименованието Snake Pack Battery System. Точно така, името ѝ идва от „змия“. Шестте гъвкави, но свързани една с друга клетки влизат в рамката през много малък отвор. Новия модел е с напълно обновена рамка, създадена на принципа „дълъг, гъвкав и нисък“. Благодарение на късата 35 мм лапа и правото кормило, теглото не пада само на предната гума. Колелото се движи по-гладко, и не е правен компромис с подвижността му. И твърдата и меката версия са предвидени да се използват при всякакви терени. Добрата маневреност при моделите за 2019-та година е едната от основните цели, по които са работили инженерите на Bergstrom. Използваната rocker връзка на задното окачване, свързваща широката седалкова тръба и обновения чейнстей, подобрява още повече ендуро усещането на ATV900 моделите.

За желаещите повече маневреност е Bergstrom ATV 927 - с 27.5-цолови гуми и ширина 2.6“. За тези, които искат да развиват по-голяма скорост е ATV 929 – с гуми с размер 29 цола. И двата модела са задвижвани от двигателя Shimano Steps E8000, който получава ток от вградената Snake Pack батерия, която се вади и поставя лесно, благодарение на гъвкавите модули между клетките ѝ. А дизайнът на моделите на Bergstrom е изключителен.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела