Нов марков електрически шосеен бегач от Maserati

Maserati Trofeo
Maserati Trofeo

Щом Maserati пуснат свой нов модел или продукт, ефектът винаги е „уау“. При четириколесните превозни средства това е безспорен факт. Концерът, произвеждащ луксозни автомобили могат да се похвалят и с някои доста корави мотоциклети. Но новото им произведение е не по-малко впечатляващо. С този велосипед Maserati ще вземат участие в German Design Awards 2019, но заслугата за това не е само тяхна. В „лодката“ са още компаниите Bafang и Diavelo. Тази впечатляваща тройка създадоха едно от най-иновативните елекрически шосейни колелета, които могат да се намерят на пазара към днешни дни.

Стане ли въпрос за състезателни превозни средства, Maserati са професионалисти. Компанията навлезе изненадващо в този сегмент, но това им решение е продиктувано от желанието да докарат състезателния дух до по-широк кръг от хора.

Maserati Trofeo Green
Maserati Trofeo

Леката електрическа шосейка Maserati Trofeo впечатли журито на един от най-престижните дизайнерски конкурси, и то с доста добри аргументи. Единият от тях е ултра компактния средно поставен електрически двигател Bafang M800, а другите са поведението и визията, която е почти като на класически шосеен бегач. Две изключително добре балансирани предимства пред разширяващата се конкуренция. Голям плюс за колоездача е цялостната задвижваща система, тежаща едва 4.4 кг, към които се включва и напълно интегрираната в долната тръба на рамката батерия. Подпомагането е равномерно и с достатъчна сила. Достатъчно, за да изкачим стръмен баир, или да направим мощен кратък спринт без да прилагаме нечовешки усилия. Максималната скорост с помощ от двигателя е стандартната – 25 км/ч. При превишаването ѝ, или пък при деактивиране на електрическото подпомагане, двигателя оказва почти нулево съпротивление при въртенето на педалите и колоездача може да се наслади на управлението на класическо шосейно колело без мотор.

Bafang M800 Engine

Церемонията по награждаването на Немските награди за дизайн ще се проведе през февруари 2019-та година, а Maserati Trofeo ще може да бъде закупено от идната пролет на цена от 9999 €. Колелото е номинирано още и за италианската A Design награда през следващата година, както и за най-добро електрическо колело, според читателите на портала BikeToday.news.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела