Новости при електрическите колелета Giant за 2019-та година

Giant Trance SX E+ Pro 2019
Giant Trance SX E+ Pro 2019

Двигател с нова технология, нови компоненти по управлението и подобрени батерии. Обобщено, това са новостите за сезон 2019 при електрическите велосипеди с двойно окачване на производителя Giant. Впечатление правят новите модели Trance E+ Pro, Trance SX E+ Pro и Stance E+, създадени специално за каране по груби пътеки извън пътя. За по-запознатите с продуктовата гама на Giant, наименованията на трите споменати модела сигурно звучат познато. Това е така, защото имената и геометриите им са приспособени от техните безмоторни „събратя“.

 

Giant Trance SX E+ Pro 2019, с ход 140 мм отзад и 160 мм отпред, се очертава като безапелационен лидер сред електрическите мекици от своя сегмент. Ориентиран е изцяло за груби и черни пътища. Подсилен е с мотор SyncDrive Pro с максимален въртящ момент 80 Nm, a при максимален режим на спомагане, помощта се равнява на 360%.

Giant Trance E+ Pro 2019
Giant Trance E+ Pro 2019

Giant Trance E+ Pro 2019 e за тези, които нямат чак толкова екстремни амбиции. Разликата с Trance SX E+ Pro e, че тук хода отзад е 140, а отпред – 150 мм.

Giant Stance E+
Giant Stance E+

Giant Stance E+ е за тези, които тепърва ще навлизат в планинското колоездене и за тези, които нямат голям опит по горските пътеки. При този модел е използвана едноосова система за задното окачване, за разлика от останалите модели, където се използва разработената от Giant Maestro система. Ходът отзад е 120 мм, а на вилката – 130 мм. Двигателите при Stance E+ са SyncDrive Sport с мощност 500 W и 400 W, и с възможност за спомагане до 350%. 

Giant RideControl One

И при трите изброени модела ще се използва новия контролер Giant Ride Control One. Именно той е и една от причините, кормилата им да изглеждат толкова изчистено. Всъщност, дори нямат и дисплей поставен на тях. За да е максимално удобно на водача, Giant са направили бутоните на контролера големи и лесни за натискане. Освен минималистичен дизайн, Ride Control One позволява и да се избере каква информация да дава на водача. Тя е само основна и важна, като например - за нивото на заряд на батерията и режима на спомагане. Изобразява се чрез LED светлини на корпуса на контролера. Предвидена е и връзка със смартфон, благодарение на приложението Giant E-bike App.

Giant Downtube Energy Pack

Giant са разработили и нова технология за батериите си през 2019-та година. Новата версия на техния Downtube Energy Pack идва с устойчив алуминиев корпус и се вгражда в долната тръба на рамката. Освобождава се само с един бутон. Нови са и клетките в батерията, които вече се зареждат значително по-бързо. Времето за пълно зареждане е под 3 часа.

 

Поредната новост от Giant e малкото и умно зарядно устройство Giant Smart Charger. Със сила от 6 А, то зарежда батериите изключително бързо. Всяка клетка се пълни поотделно и така се предотвратява прегряването на батерията. Ако засече прекомерно загряване на дадена клетка, устройството автоматично започва да зарежда следващата. Това е силно щадяща батериите технология, и указваща положителен ефект върху тях. След 500 цикъла, с цел удължаване на живота на батерията, зареждането става на по-слаб волтаж. При активиране на функцията за съхранение (Storage Function) на зарядното устройство, то пълни батерията до 60 %. Така тя може да бъде съхранена за по-дълго време, без да се поставя на колелото и ще бъде избегнат нежелания ефект на паметта.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела