Нови модели електрически велосипеди Trek Powerfly в продуктовата гама на компанията за 2019-та година

Trek Powerfly 2019
Trek Powerfly LT 9.9

Изборът на модели Trek Powerfly за 2019-та година ще бъде обилен. От една страна, промените във външния вид са значителни, от друга – окомплектовката при някои от новите модели е променена. Powerfly FS7 получава по-издръжливата вилка RockShox Revelation, a Powerfly LT серията ще е оборудвана с 4-бутални дискови спирачки. Новост при моделите с по-широки шини са и издръжливите гуми Bontrager XR4.

 

Повечето от електрическите модели на Trek за 2019-та година са с новата за тях напълно интегрирана батерия, която лесно се отстранява от рамката. Изключение правят Powerfly 4 серията, при която акумулатора е полу-интегриран, както е при моделите за настоящата година. Идеята за вграждането на батерията Bosch PowerTube500 странично в долната тръба е не само заради добрата визия, ами и по този начин се освобождава място за поставяне на бутилка с вода, както е при стандартен велосипед. От Trek са направили махането на батерията да бъде лесно и без нужда от специален инструмент. „Не сме пестили средства, за да развием нашите електрически колелета, и така от всички марки на пазара, нашата да бъде най-удобна и приятна за използване от бъдещите и настоящите ни клиенти. При много от новите велосипеди, батерията е от долната страна на долната тръба на рамката, което понякога може да доведе до изтърване на батерията при опит за махането ѝ“ казват от американската компания.

 

Останалото е добре познато. Trek Powerfly могат да бъдат с твърда рамка, мека рамка (FS моделите с ход на окачването 130 мм) и „мекици“ с голям ход (Powerfly LT с ход на окачването 150 мм). Към продуктовата гама за 2019-та година са добавени и два карбонови модела с голям ход. Леките дълго-ходови колелета, изработени по патентованата система на Trek, наречена OCLV ще са с изчистен външен вид и ще предлагат още по-гладка езда и по-добро управление, като цяло.

Trek Powerfly LT 9.9 2019

Флагманът за 2019-та година ще бъде Trek Powerfly LT 9.9. Топ моделът ще струва 7999 € с най-високо ниво на окомплектовка: карбонова рамка, която прави велосипеда изключително лек; най-висок клас вилка Fox Performance 36 Float, оптимизиране за работа на електрически велосипед; заден амортисьор RockShox Deluxe RT3 с ход 150 мм, който осигурява невероятното сцепление на гумите върху пътеката.

Trek Powerfly Sports
Trek Powerfly Sports

Новата линия Trek Powerfly Sports e оборудвана с калници, заден багажник, степенка и фарове. Много е удобен за всекидневна употреба в града, парковете и по-леките пътеки.

 

От Trek са помислили и за дамите, които искат да карат електрически велосипеди. За направата на дамските модели, отново е използвана най-модерната технология, а геометриите са съобразени с тенденциите в планинското и градското колоездене. Характерно за тях е, че се предлагат в три по-малки размера и горната тръба има специфичната извивка, позволяваща на ниските водачки да прекрачат рамката спокойно. Седалките също са специални дамски модели.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела