Кой е най-награждавания електрически велосипед в света?

електрическо колело Pininafarina

Доста са производителите на електрически велосипеди, които участват в битката за наградите за иновации, стил и инженерни решения. Но един екип се откроява над останалите в тази борба през последните години. Това е дизайнерският екип Diavelo – създателите на колелото Pininfarina e-voluzione. Те не само бяха номинирани цели осем пъти на последните награди за дизайн и иновации, но и спечелиха всяка една от тях. Това, на този етап, е един от основните фактори, които правят екипът на Diavelo номер едно в света на дизайна, прототипите и обслужването на електрическите велосипеди.

Това, разбира се, не е всичко. Наскоро Pininfarina e-voluzione спечели и Universal Design Award – дизайнерска награда за компании, работещи усилено и отговорно през последните няколко години. Моделът грабна отличията на експертите и на потребителите. Следващите награди, на които ще участва Pininfarina e-voluzione са Red Dot Award 2018, които ще се проведат на 9-ти юли е Есен, Германия. Кои ще са победители там, ще разберете в нашите публикации тук и на Фейсбук страницата ни.

 

Ето и няколко думи за Pininfarina e-voluzione. Oще от пръв поглед си личи швейцарската изработка на електрическото колело. То разполага с две версии: със скоростна система Shimano XT, или с безскоростната система NuVinci, задвижвана от ремък. Рамката е изцяло от карбон, към която всички компоненти изглеждат като излети. Батерията е поставена вътре в долната тръба на велосипеда, което е универсалното решение на производителите през последните години. За да е прибран и изчистен дизайна на Pininfarina e-voluzione, светлините, жилата и маркучите са прекарани вътрешно в тръбите на рамката, а двигателя Brose е със централно позициониране – при оста на курбелите. Най-евтината версия на e-voluzione, с монтаж XT е на цена от 6900 швейцарски франка.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела