Електрическият велосипед KTM Macina Tour 510 отличéн в Stiftung Warentest

електрическо колело KTM
KTM Macina Tour 510

Всеки, който отвори страниците на последното издание на Stiftung Warentest на страница 72, ще види че KTM са спечелили единия от тестовете, които организацията провеждат. Stiftung Warentest немска потребителска организация и фондация, занимаваща се с разследване и сравняване на стоки и услуги по безпристрастен начин. KTM Macina Tour 510 e получил финална оценка „добър“, получавайки 1.7 пункта. Сравнението е било измежду общо девет нискобюджетни електрически велосипеди. За сравнение, втората позиция може да се похвали с едва 0.6 точки. Ето и цитат от самото издание: „Безспорен фаворит. Издръжлив велосипед, за който спокойно можем да кажем, че притежава много добри характеристики по отношение на управлението. Движи се много стабилно когато е без багаж. Двигателят на Bosch предоставя мощна подкрепа, която градира много добре. След бързо зареждане, батерията издържа 55 километра при нашия тест. Усещането е за сигурност и издръжливост, дори и без помощ от двигателя. Тежи 26 кг, и при каране без електрическо подпомагане, се управлява много по-лесно от останалите претенденти“.

Тестовете по управлението на велосипеда са били проведени от опитни колоездачи. Пробите са се извършвали на равен и стръмен терен. Тествано е как работи електрическата система при двата вида условия? Какъв е комфорта на окачването, усеща ли се добро сцепление? Маневрен ли е велосипедът? Подпомагането достатъчно интуитивно ли е? Лесно ли се кара при изключена система за подпомагане? Имали необичайни звуци при каране? Как се управлява с багаж от 7.5 до 25 кг? Очевидно KTM Macina Tour 510 е отговорил удовлетворително на тези въпроси, за да заслужи оценка „много добър“.

електрически велосипед KTM

Отново положителни са били оценките и в другите категории. Моделът е получил „много добър“ и за сигурност и издръжливост. Двигателят е оценен като „добър“. Единствено критерия „управление“ е с оценка „задоволителен“, заради нестабилността на велосипеда с по-тежък багаж. На пръв поглед, резултатите не са нищо впечатляващо. Въпреки това обаче, нито един друг от тестваните велосипеди не постигна по-добър резултат от KTM Macina Tour 510. Това също е и едно от най-леките сред тестваните колела – само 26 кг.

Какви още предимства има KTM Macina Tour 510? Струва си да се спомене двигателят на Bosch. С максималният си въртящ момент от 75 Nm той предлага идеално ниво на подвижност по всяко време. Батерията също се зарежда доста бързо. Това е благодарение на зарядното, което е 4 ампера, вместо масовите 2-амперови зарядни. С цената си от 2900 €, KTM-ът попада по средата в ценовата класация на тестваните велосипеди. Най-скъпият от тях струва 3500 €.

KTM разполагат с широка гама модели. Характерните черти на победителя от теста Macina Tour 510 могат да бъдат намерени и при други модели с идентични рамки. Такива са KTM Macina Style 620 (долу вляво), който е с по-голямата батерия с 625 Wh, със скоростна система Shimano SLX и амортисьорно колче за по-голям комфорт при колоездене. KTM Macina Sport 630 (долу вдясно) e друг качествен модел на марката. Той е за всеки, който обича да се придвижва бързо. Хубавите гуми и ниското му тегло са добра предпоставка за дълъг преход. Този модел е при нас на склад и може да бъде доставен до 5 работни дни.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди
електрически колела