Електрическите велосипеди на Bergamont през 2021 ще бъдат все по-градско ориентирани

Bergamont 2021
Bergamont 2021

Bergamont определено са една от онези компании, които са приели мисията да направят електрическото колоездене в градската джунгла колкото се може по-практично. „Удобни“ и „пъргави“ са две от най-важните определения, с които можем да назовем велосипедите с табелката “B” на челната тръба. Това ще бъде така и през 2021-ва година. За щастие вече някои модели могат да бъдат видени по улиците и горските пътеки из България. Можете да разгледате колелата в нашия магазин в гр. София до метро станция „Люлин“. Вече очакваме и доставките на Bergamont 2021, които ще публикуваме и тук в сайта. А сега, ето някои от по-интересните модели, които ще видим от немския производител.

 

Bergamont E-Cargoville LT 2021 e товарен електрически велосипед с много таланти. Той е и един от най-отличаващите се. Докато през 2020-а разновидностите му бяха две, следващата година той ще може да се намери в цели девет варианта. Сред тях е и LT версията, където LT означава Long Trail и представлява велосипед с издължена и допълнително подсилена задна част. Той запълва празнината между най-голямото карго колело на компанията E-Cargoville LJ и най-малкото – E-Cargoville Bakery.

Bergamont 2021
Bergamont E-Cargoville LT 2021

Идеята за LT рамката е заимствана от трекинг модела на Bergamont – E-Horizon, а размерите са два. 26-цоловите гуми го правят достатъчно маневрен, като за в града. Товарното колело е стандартно оборудвано с преден и заден багажници. Благодарение на това, водачът може да разпредели натоварването по-добре и да улесни управлението на велосипеда. Могат да се избират различни видове багажници и приспособления. Благодарение на възможността за поставяне на най-различни аксесоари, този модел може да е от полза за семейството, за бизнеса, а дори и за всеки, който иска да пътешества по света. От техническа гледна точка, вариантите на E-Cargoville LT са два – Expert и Edition. Моделът е оборудван с двигател Bosch Performance Line – трето поколение. Батерията е с капацитет 500 Wh, като има възможност за добавяне на втора батерия. Спирачките са от Magura. Допустимата максимална маса е 190 кг, като предният багажник може да се товари до 15 кг, а задният – до 54 кг. Цените на E-Cargoville LT започват от 3800 € и варират, според модела и аксесоарите към него.

      Рамката излиза от завода с опция за двойна батерия.          Широк набор от аксесоари, които се монтират на бажаника.

Bergamont E-Cargoville LJ 2021 вече предоставя избор на дължината на товарната си зона. Ако искате да се придвижите още повече багаж от точка А до точка Б, то това ще стане лесно с този модел. LJ е съкратено наименование на Long John. При този модел товарната зона е ситуирана в предната, издължена част на велосипеда. Така управлявайки го, ще имате винаги пряка видимост към товара. Отделението за товар е плоско и с нисък център на тежестта, заради малката предна гума с размер 20 цола.

Bergamont 2021
Bergamont E-Cargoville LJ 50 2021

През 2021 г. Bergamont ще предлагат този модели с две различни дължини на товарната зона – 50 см и 70 см. И двете ще бъдат широки по 45 см. Така че, догодина Long John ще може да бъде избиран според нуждите на водача. Като допълнение, към E-Cargoville LJ може да се добави и заден багажник. Bergamont ще предлагат избор и на електрическото оборудване на този модел. Най-скъпата “Elite“ версия ще бъде с добре познатата безстепенна скоростна трасмисия Enviolo, задвижвана от карбонов ремък, двигател Bosch Cargo Line 4-то поколение и батерия с капацитет 625 Wh. При “Expert” версията, единствената промяна е, че ремъкът е заменен от верига. “Edition” вариантът вече е доста по-различен от другите два. При него вече имаме 11-скоростна трансмисия, с дерайльор Shimano в комбинация с 3-то поколение на карго двигателя на Bosch. Батерията също е по-малка – 500 Wh. Съответно и цената е доста по-надолу. Аксесоари, кутии, детски седалки, покривала и т.н. са съвместими с всички варианти на модела. Цените тук започват от 3898 € нагоре.

                 Механизмът за управление и батерията.                              Модулно шаси, което позволява промяна на дължината.

Bergamont E-Cargoville Bakery 2021 e подходящ за всеки. Тук се залага на миналогодишната формула. По принцип, това е нормален градски велосипед с два големи и масивни багажника – един отпред и един отзад. Моделът може би ще представлява интерес на хората, които обичат да пазарят повече. Късото междуосие, в комбинация с 24 цола предна гума и 26 цола задна, осигуряват максимален комфорт и приятно усещане като на нормален електрически велосипед. Моделът е оборудван с двигател Bosch Performance Line трето поколение, 500 Wh батерия, спирачки Magura и гуми от Schwalbe. Размерите са два – 46 см и 52 см, а максималната товароносимост е 160 кг. Цените на E-Cargoville Bakery започват от 3800 €.

Bergamont 2021
Bergamont E-Cargoville Bakery 2021

Bergamont Paul-E 2021 e практичен модел за из града. Разбира се, че сгъваемите колела са перфектни за градски условия. Няма никаква изненада, че Bergamont се опитват да окупират и тази ниша със своя нов модел за 2021 г. Доста детайли правят впечатление в на пръв поглед обикновената сгъвайка: лека алуминиева рамка, 20-цолови колела, скорости в задната главина и, по избор, карбонов ремък.

Bergamont 2021
Bergamont Paul-E 2021

Важно при тези модели е да се сгъват компактно. Според Bergamont Paul-E се сгъва с четири лесни стъпки. Размерите в сгънато състояние са 90 х 80 х 45 см. Интересно е, че педалите също се прибират навътре. За да може да се пренася по-лесно на рамката на Paul-E има оставена „дръжка“. Малко тренировки за мускули няма да ви навредят, защото с неговите 22.5 кг не можем да го определим като леко колело. Моделът е оборудван изцяло с електрически компоненти на Shimano. Лесната за премахване батерия е с капацитет 504 Wh. Средно поставеният двигател осигурява подпомагане до 200%. Режимите на работа са три, а предавките са вградени в задната главина. Други акценти при Paul-E са хидравличните спирачки Magura, светлини, калници и багажник. Вариантите на моделът ще бъдат два, а цените започват от 2923 €.

        В сгънато състояние рамката се заключва сигурно.                     Рамката е изработена с практична "дръжка" за носене.

Bergamont E-Ville 2021 е елегантен модел за всекидневна употреба. Той е сегментиран към категорията на градските велосипеди. Моделът е много променен спрямо своя предшественик. Най-видимата промяна е, че батерията от седалковата тръба е преместена на долната. Това изменя значително визията на рамката и на целия велосипед. В резултат на тази промяна, при E-Ville вече се предлага и вградената PowerTube батерия. Тя се маха и поставя от горната страна на тръбата, което при ежедневна употреба означава по-малко запрашване и съответно цапане при ваденето за презареждане. От Bergamont са поработили и по други детайли. Предпазителят на веригата и двигателя са един общ компонент. Малко по-нагоре се вижда и новото място на буксата за зареждане. KioX дисплеят е много приятно вграден в лапата. Новите E-Ville ще излязат с последно поколение на двигателите Bosch Performance Line CX. Bergamont са поставили и по-комфортни гуми с ширина от 47 до 55 мм. Има и опция за двойна батерия с общ капацитет до 1125 Wh, за още по-дълги преходи. Цените тук ще започват от 3411 €.

               Bergamont E-Ville 2021                             Предпазител на веригата и мотора             Интегриран в лапата дисплей Nyon

Bergamont E-Horizon Wave 2021 ще бъде още по-елегантен. Това което от компанията правят сега за E-Ville моделите, го прилагат отдавна при lowstep рамките на E-Horizon серията. И тук причината е същата – преминаване към интегрирана батерия. За да още по-приятно карането в града, има опция за задвижване с ремък. Вариантите на модела са много, като цените започват от 2533 €.

Bergamont 2021
Bergamont E-Horizon Wave 2021

Bergamont E-Revox FMN 2021 e с нов дизайн за спортните дами. Моделът ще има три версии. Всички от тях са с Bosch PowerTube батерии и четвърто поколение на двигателя Bosch Performance Line CX. Това означава, че жените вече ще бъдат технически оборудвани колкото и мъжете. И следващата година ще има версия EQ, която ще разполага с калници, светлини и багажник. Е-Revox Expert FMN и E-Revox Sport FMN са другите две разновидности, които вече са си класически твърдаци. Оборудването ще бъде Shimano Deore с 11, или 12 предавки и вилка със 100 мм ход. Цените ще започват от 2533 €.

                          Bergamont E-Revox FMN EQ 2021                                                             Bergamont E-Revox Sport FMN 2021

Моделите с твърди рамки на Bergamont се увеличават с още един. Bergamont E-Revox Rigid EQ 2021 не може да бъде конкретно категоризиран. Той комбинира функционалностите на планински и градски велосипед. Вълнуваща смесица, която отваря вратите на колелото към двата свята. Рамката е добре позната от E-Revox серията, но виждаме монтирана твърда вилка, която е по-добър вариант за ползване по асфалт. Използваната трансмисия при него ще бъде 1х11 скорости Shimano XT, a спирачките – 4-бутални. Гумите са също за асфалт – Schwalbe Super Moto с размер 27.5“. Светлините са вградени. Базовата цена ще е 3600 €.

Bergamont 2021
Bergamont E-Revox Rigid EQ 2021

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди
електрически колела Haibike