Гордият DRS e бюджетен електрически велосипед за из града

Drais DRS ebike

„Електрическото колело трябва да бъде евтино и достъпно“. С това твърдение младият Andy Weinzierl от Мюнхен създава своята старт-ъп марка DRS (Drais). По него той работи заедно със своя баща Thomas, благодарение на чийто опит в сферата на превозните средства, Andy пуска на пазара лично произведен велосипед на едва 24-годишна възраст.

Освен ниска цена, производителите са постигнали доста приличен дизайн и добро управление. „Средната цена на електрическо колело в Германия през 2017-та година се равняваше на 2300 €. Това е прекалено много за студенти и наскоро започнали работа хора. Батерията освен, че тежи, тя е и един от скъпите компоненти по електрическите велосипеди. Затова ние намаляваме нейния размер, съответно и максималната дистанция на колоездене с подпомагане до 35 – 50 км. Проучване сред нашите евентуални клиенти посочи, че те не се нуждаят от 100-километрови преходи, а по-скоро придвижване в рамките на града на кратки разстояния.“ Думи на основателя на DRS.

Drais DRS ebike

Ниското тегло на колелото също създава любопитство в бъдещите клиенти на компанията. То тежи само 15 кг. Батерията му може да се използва като външна батерия за смартфони. Размерът ѝ е колкото на кенче с безалкохолна напитка, а теглото ѝ е едва 1 кг. Компонентите по задвижването са от установени вече производители.

Дизайнът на електрическият велосипед е базиран около популярните след младите градски хора, така наречени фиксита. Ако кампанията за набиране на средства бъде успешна, още тази година ще стартира онлайн магазин откъдето DRS ще може да се закупи срещу скромната сума от 899 €.

Drais DRS ebike

Ето и някои от особеностите на DRS e-Bike:

· 200 W двигател вграден в задната главина, подпомагащ до 25 км/ч

· минималистичен LED дисплей

· v-brake спирачки с електронен прекъсвач

· размери на рамката между 50 и 60 см

· размер на колелата 28 цола


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела