Бързо зарядно, нов дисплей и софтуерен ъпдейт от Bosch

Bosch KioX
Bosch KioX Display

„Разум върху кормилото“ – това е девиза на всички колоездачи, използващи продуктите за електрически велосипеди на Bosch.

Новият дисплей KioX перфектно допълва звездното трио, заедно с Intuvia и Purion. Към KioX са добавени няколко нови и важни функции, но е запазил и най-важните от двата по-стари модела. А именно – показването на режимите на работа, помощта при бутане на велосипеда, издръжливостта срещу водни пръски, дистанционното управление от кормилото и други. Също, както и Intuvia, новия дисплей може да служи като станция за зареждане на смартфони. Съвместим е и с двойна батерия.

Ето какво по-точно е новото при дисплея Bosch KioX. Уникален е наистина големия, 1.9 инчов TFT LCD екран с висока резолюция и доста добра видимост, дори и при силна слънчева светлина. Подсветката му се настройва автоматично, според светлината навън. Показанията се виждат отчетливо дори и когато навън е тъмно. Нова при KioX e фитнес функцията. Тя позволява свързването му с пулсомер, чрез Bluetooth Low Energy (BLE) – връзка с ниска консумация на енергия. Системата ще следи пулса на водача и ще се настройва оптимално спрямо него. Стъклото на KioX e от устойчив на прах и драскотини от камъчета Gorilla Glass. Дисплея се захваща здраво за стойката си с помощта на магнити, но лесно може да бъде премахнат. Също като Intuvia и KioX има опцията да „подсказва“ на колоездача кога е добре да смени предавка. От Bosch възнамеряват да обновяват софтуера на на KioX постепенно през следващите години, като през 2020-та се очаква бъде добавена и навигация, която ще работи в комуникация със смартфон. Дисплея се очаква да бъде на пазара от лятото на 2019-та година. 

Bosch Fast Charger
Bosch Fast Charger

Бързото зарядно устройство на Bosch за 2019-та година е за колоездачи, които пътуват ежедневно и се нуждаят от бързо презареждане на батерията на техния електрически велосипед. То допълва групата на останалите зарядни, в която влизат стандартно или компактно устройство. То ще спести на водачите още доста ценно време за зареждане, което може да се превърне във време за колоездене. Ето и едно сравнение: Power Pack 400 - батерията на Bosch, с компактното зарядно се зарежда за 6.5 часа, със стандартното – за 3.5 часа, а с 6-амперовото бързо зарядно – само за 2.5 часа. За по-големите батерии - PowerTube 500 и Power Pack 500, времето за пълен заряд е само 3 часа.

И накрая, но не по важност, ще споменем две малки, но важни иновации при Bosch eBike системите за 2019-та година. Първата е, че от следващата година, двигателите Performance Line CX ще могат да указват още по-сериозна помощ при ходене. Чрез нея колоездача ще може да разчита на по-лесно бутане на велосипеда при много стръмни наклони нагоре. Втората иновация е нов софтуер, който ще бъде съобразен с моделите с по-малка дължина на курбелите, при които усилието на натискане на педалите е по-различно, отколкото при тези със стандартна дължина.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела